Antena Meniu Search
x

Video Ce spun părinţii păcăliţi de învăţătoarea care a jucat banii cu împrumut la păcănele: A cheltuit chiar şi fondul clasei

O învăţătoare din Râmnicu Vâlcea e acuzată că i-a păcălit cu mii de euro pe părinţi, bani pe care i-a jucat la păcănele. Ar fi cheltuit inclusiv banii de fondul clasei şi cei pentru manuale alternative. Mai mult, femeia a fost filmată în timp ce fură o păpuşă dintr-un magazin. Conducerea şcolii a găsit soluţia: a trimis-o la psihiatru.

de Redactia Observator

la 18.02.2021, 20:26

Vezi și
  • O învăţătoare s-a împrumutat de la părinţii copiilor pentru a juca la păcănele
  • Conducerea unităţii de învăţământ a trimis-o la psihiatru

Zece părinţi ai elevilor de clasa a 4-a au descoperit rând pe rând, că fuseseră înşelaţi de învăţătoare. În acelaşi fel şi nu numai o dată.  Li s-au cerut bani pentru fondul clasei, iar când i-a cheltuit, a trecut la împrumuturi. 

Ana Roxana Ivănescu, părinte: S-a rugat la Dumnezeu să pot să o salvez, că nu a făcut asta niciodată. M-am întâlnit cu dânsa, tremura, era foarte agitată. Vă rog, vă spun adevărul, uitați ce am făcut, am împrumutat-o pe prietena mea cea mai bună cu 2500 de euro, nu vreau să afle soțul. Nu sunt singura care am dat, sunt singura care am spus. Am crezut, a doua zi am fost sunată din nou. M-a rugat că pentru fratele s-o ajut și i-am zis că este ultima oară și am zis măi, hai să o mai ajut. 

Oamenii spun că învăţătoarea le-ar fi cheltuit banii la jocuri de noroc. Şi nu e tot. Femeia a fost surpinsă de camerele de supraveghere ale unui magazin în timp ce fură o jucărie de pe raft. Pe imagini se observă cum învăţătoarea se întoarce cu spatele şi ascunde în geantă o păpuşă. Apoi se îndreaptă către casa de marcat unde achită alte două produse. 

Cătălin Udrea, purtător de cuvânt IPJ: În sesizare se reclama faptul că o femeie de 40 de ani din Râmnicu Vâlcea ar fi sustras un bun al unui magazin dintr-un centru comercial din municipiu. 

Femeia ar fi cheltuit inclusiv banii adunaţi pentru caietele elevilor: peste 3.000 de lei. 

Ion Gherghinaru, directorul școlii: Să ne înţelegem foarte clar, comportamentul nepotrivit din afara școlii nu este problema mea. Faptul că această doamnă se duce și joacă la păcănele. - Dar este un învățător. - Eu sunt de acord cu dumneavoastră, dar ce să vă spun, de ce n-a venit doamna sau alţi părinți din cartier să spună, domnule, femeia joacă la păcănele. Eu nu pot să merg pe vorbe, fiecare om face ce vrea cu viața lui, în privat. 

Părinţii vor ca învăţătoarea să fie exclusă din respectiva unitate de învăţământ

După ce au făcut plângere la poliţie, părinţii vor ca învăţătoarea să fie exclusă din şcoală. Conducerea şcolii a trimis-o însă la psihiatru

Ion Gherghinaru, directorul școlii: Această doamnă este băgată în trei consilii de administrație, cu propuneri de sancţionare. Membrii consiliilor de administrație au spus haideți să îi mai dăm o șansă, i-am dat șansa, a intrat în concediu fără plată, a mers la psihiatru la Craiova, a mers la psihiatru la Târgu Mureș și în condițiile acelea oamenii au spus că este perfect sănătoasă. Eu pe ce bază să-i desfac contractul de muncă?

Lucian Miu, inspector ISJ Vâlcea: Suntem aici în baza unui ordin de serviciu emis de doamna inspector general și vă asigur că se în acest caz se va aplică legea.

Învăţătoarea ar fi fost de patru ori până acum în comisia de disciplină, semn că problemele şi reclamaţiile sunt vechi. Femeia nu a putut fi contactată pentru a răspunde acuzaţiilor

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Ce spun părinţii păcăliţi de învăţătoarea care a jucat banii cu împrumut la păcănele: A cheltuit chiar şi fondul clasei