Antena Meniu Search
x

Ce spune rezultatul autopsiei în cazul bebeluşului de la Suceava, mort la o zi după botez

Autopsia în cazul bebelușului din Suceava care a murit la câteva ore după botez arată că băiețelul a murit din cauza faptului că în plămânii săi a pătruns lichid.

de Monica Palade

la 03.02.2021, 17:51

Ce spune rezultatul autopsiei în cazul bebeluşului de la Suceava - Profimedia

Rezultatele preliminare ale necropsiei arată că bebeluşul s-a înecat cu lichid care i-a ajuns în plămâni, cauza morţii fiind asfixiere mecanică prin ingerare. 

Rămâne de văzut după analizeze de laborator despre ce lichid este vorba.

S-a înregistrat dosar penal pentru ucidere din culpă

Totodată, potrivit purtătorului cuvânt al Parchetulului de pe lângă Judecătoria Suceava, Anca Panciuc, pe rolul Parchetului pe lângă Judecătoria Suceava "este înregistrat dosar penal care are ca obiect efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, faptă prevăzută în art. 192, aliniatul 1 din Codul Penal.

Facem precizarea că persoana faţă de care se efectuează cercetările a dobândit calitate de suspect, iar autopsia medico-legală a fost efectuată în cursul acestei dimineţi şi urmând a fi înaintat la dosarul cauzei raportul de necropsie".

Cu alte cuvinte, părintele Alexandru, preotul implicat în tragedia de la Suceava, în care un bebeluş a murit după botez, este urmărit penal pentru ucidere din culpă. Până la finalizarea anchetei, acesta nu mai poate sluji, după cum a anunţat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Filmul unei tragedii

Moartea copilului a survenit luni, la o zi, după ce un bebeluş în vârstă de o lună şi jumătate a făcut stop cardio-respirator, în urma ritualului de botez. Copilul a fost creştinat la Biserica "Sf. Constantin şi Elena" din Suceava.

Observator a publicat primele imagini cu momentul în care bebelușul din Suceava, care a murit după botez, este băgat în cristelniță.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Dan Teodorovici, bebeluşul a fost găsit în stop cardio-respirator de echipajul SMURD care a intervenit la faţa locului, l-a resuscitat şi apoi l-a transportat la spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Ce spune rezultatul autopsiei în cazul bebeluşului de la Suceava, mort la o zi după botez