Antena Meniu Search
x

Ceapă cât varza

O familie de gospodari din Maramureş a scos din pământ astăzi cepe imense. Fiecare ceapă cântărește 800 de grame

Vezi și

O familie de gospodari din Maramureş a scos din pământ astăzi cepe imense. Fiecare ceapă cântărește 800 de grame

Cu aşa producţie Sanda şi Dorel Dale, din Valea Chioarului judeţul Maramureş pot spune că au dat lovitura. Au cultivat pentru prima dată ceapă şi pentru a o vinde. Iar acum vor avea peste două tone pe o suprafaţă de teren destul de mică.

Care este secretul în recolta ceapă uriaşă? "Se seamănă când e lună plină. Şi la fel se plantează când e lună plină. Aşa se zice din bătrâni ca atunci îi momentul prielnic de plantare pentru orice, când e lună plină!"

Agricultorii maramureşeni se ocupă cu grădinăritul de când se ştiu. Anul acesta s-au hotărât să cultive mai multă ceapă adusă din Franţa pentru a o vinde în Maramureş. Şi au avut success.

"Eu am fost în Franţa în 1992 într-un schimb de experienţă pe teme de agricultură şi agroturism şi am primit sămânţa din asta, dar anul ăsta am pus mai multă şi pentru vânzare, o să avem vreo două tone de ceapă. Ca îngrăşământ folosim gunoi de grajd şi apa foarte multă".

Soţia agricultorului spune că ceapa franceză este mult mai bună decât cea autohtonă. Şi culmea, pământul românesc îi prieşte de minune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ceapă cât varza