Antena Meniu Search
x

Cei mai buni cârnați se fac după rețete simple

Cine caută tradiţionalul de Crăciun nu trebuie să piardă zile întregi în bucătărie. E suficient să calce pragul bucătarilor care duc mai departe reţetele de odinioară. Ei ştiu cel mai bine să dea gust oricărui produs care ajunge pe mese, de sărbători.

Vezi și

Cine caută tradiţionalul de Crăciun nu trebuie să piardă zile întregi în bucătărie. E suficient să calce pragul bucătarilor care duc mai departe reţetele de odinioară. Ei ştiu cel mai bine să dea gust oricărui produs care ajunge pe mese, de sărbători. Şi tot ei ştiu că succesul preparatelor ţine şi de carnea folosită, şi de calitatea condimentelor, dar şi de răbdarea cu care pun la punct totul.

În bucătăria lui Marius Bogin e agitaţie mare în prag de Crăciun. S-a dus vestea în satele de lângă Sebeş că bucătarul care i-a impresionat chiar şi pe juraţii show-ului culinar "Chefi la cuţite" ştie să dea gust şi aromă oricărui preparat.

Bucătarul din Sebeş alege cu grijă toate ingredientele. Carnea o cumpără de la ţăranii din zonă, iar usturoiul şi cimbrul DOAR din piaţă. 

Cârnaţii sunt lăsaţi la uscat, apoi duşi la afumătoare. 

Fiecare produs e o întoarcere la tradiţie. Marius Bogin respectă reţete vechi, iar clienţii îi apreciază priceperea. În cămara lui e un răsfăţ de arome. 

Kilogramul de slănină sau tobă costă 20 de lei, cârnaţii 30 de lei, iar jumările - 50. 

Cei care nu au timp să-şi facă acasă preparatele de Crăciun bat şi la poarta Biancăi Ţurcanu. Un producător din Deva, cunoscut pentru vestiţii cârnaţi de SĂCĂRÂMB, o marcă atestată tradiţional. În gospodăria ei, clienţii gustă înainte să cumpere. 

Cârnaţii afumaţi cu lemn de fag se vând imediat ce sunt aduşi în pieţe. Comenzile sunt de 10 ori mai mari decât în orice altă perioadă din an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cei mai buni cârnați se fac după rețete simple