Cine sunt oamenii care ne-au adus copiii înapoi
Nu i-au întâlnit niciodată, dar i-au tratat ca pe copiii sau fraţii lor. Au suferit alături de ei şi i-au îngrijit zi după zi. Medici şi asistente s-au mobilizat ca niciodată în ultimii 25 de ani, pentru a trata victimele incendiului din Colectiv.
Nu i-au întâlnit niciodată, dar i-au tratat ca pe copiii sau fraţii lor. Au suferit alături de ei şi i-au îngrijit zi după zi. Medici şi asistente s-au mobilizat ca niciodată în ultimii 25 de ani, pentru a trata victimele incendiului din Colectiv. O noapte de coşmar, care a continuat cu zile cumplite. Nu a fost medic în spitalele din Bucureşti care să nu rămână impresionat de tragedia din 30 octombrie. Puţini îi ştiu însă pe cei care nu s-au dezlipit de răniţii de la Colectiv în clinicile din Capitală.
Au văzut oameni scoşi din iad. Pe unii i-au salvat, alţii s-au stins în mâinile lor. După noaptea tragediei de la Colectiv, nimic nu va mai fi la fel pentru medicii salvatori.
În toate spitalele din Bucureşti a fost mobilizare generală. Fără să aştepte să fie chemaţi, medicii au alergat spre camerele de gardă.
35 de răniţi au ajuns, în primele minute ale tragediei, la Spitalul de Arşi. 14 dintre ei au rămas internaţi.
În sălile de operaţii s-a lucrat ca pe front. Fără pauză. Zile şi nopţi epuizante în care nimeni nu s-a gândit să renunţe.
Medicii străini care au venit să ajute au fost impresionaţi de minunile făcute de colegii lor români. Misiunea salvatorilor a continuat şi când au început transferurile răniţilor la spitalele din străinătate.
La aproape două săptămâni de la incendiul care a declanşat tragedia Colectiv, lupta continuă. În spitalele din România mai sunt 14 răniţi în stare critică şi gravă. 28 de tineri arşi în Colectiv sunt trataţi în străinătate.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰