Antena Meniu Search
x

Cine sunt salvatorii medicilor din avionul prăbuşit

Argentin Todea, Gheorghe Giurgiu şi Gheorghe Trif. Ei sunt eroii din Munţii Apuseni. Un fel de Horea, Cloşca şi Crişan ai vremurilor noastre, trei ardeleni mai iuţi decât sistemul.

Vezi și

Nu aşteaptă decoraţiile propuse de premier pentru că au salvat viaţa medicilor din avionul prăbuşit. Sunt mulţumiţi că au făcut-o, că şi-au făcut datoria de oameni.

Ba mai mult, s-au supărat pe mai marii de la Bucureşti pentru că nici nu i-au întrebat cine sunt şi cu ce se ocupă. Nu sunt lucrători silvici, nici pădurari, cum scrie în raportul de la Guvern. Se prezintă simplu: "'ţărani". Şi ne-au primit cu braţele deschise la ei în casă.

Gheorghe Trif. I-au zis "lucrător silvic". El ştie una şi bună: e doar om gospodar. L-au numit şi erou, dar pentru el, viaţa din vârf de munte curge şi-acum la fel ca înaintea accidentului. Zi de zi, taie lemne şi bagă fân în grajd, la animale.

Gheorghe e vecin cu Gheorghe. Gheorghe Giurgiu şi el cap de familie. Tot cu munca brută se căleşte.

Învaţă de la cel mai vârstnic. Să taie lemnele cu drujba, să fie om de omenie şi să salveze vieţi împreună. Cu el şi cu un alt vecin, Argentin Todea, cei doi Gheorghe au format ad hoc comando-ul moţilor care a şi ajuns la epavă.

N-au ştiut cât poate să îndure un om. Dar au văzut când au ajuns faţă-n faţă cu supravieţuitorii accidentului. Aflaseră de catastrofă de la televizor.

Nu aşteaptă onoruri, au vrut doar să salveze vieţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri sociale » Cine sunt salvatorii medicilor din avionul prăbuşit