Cine-a spus că slănina şi ţuica fac casă bună nu e medic. Nutriţioniştii au dărâmat mitul
Slănina cu ceapă şi ţuică! Sănătate curată, zice o vorbă din popor! Reţetă sigură pentru boli grave, spun specialiştii. Nutriţioniştii desfiinţează mitul potrivit căruia mâncarea bunicilor e cea mai sănătoasă din lume
Slănina cu ceapă şi ţuică! Sănătate curată, zice o vorbă din popor! Reţetă sigură pentru boli grave, spun specialiştii. Nutriţioniştii desfiinţează mitul potrivit căruia mâncarea bunicilor e cea mai sănătoasă din lume
Slănina, în combinaţie cu alcoolul, face rău ficatului. Şi urcă la cer colesterolul. Nu e singurul preparat de pe masa bunicilor care nu e tocmai sănătos.
La loc de cinste pe mesele românilor, şi nelipsită din meniurile tradiţionale, slănina nu este atât de sănătoasă pe cât este prezentată în folclor. Nutriţioniştii avertizează că, departe de a fi un elixir. pentru o viaţă sănătoasă, este chiar un aliment de evitat.
Şi mai dăunător este obiceiul de a. stropi slănina cu un pahar de ţuică. În combinaţie cu grăsimea, alcoolul îmbolnăveşte ficatul şi nu numai. Nici ceapa nu mai este benefică în această combinaţie.
Totuşi, pentru pofticioşi, este loc şi de excepţii. Lipsa E-urilor, coloranţilor şi conservanţilor din slănină, comparativ cu produsele procesate de rafturile magazinelor poate fi un plus. Moderaţia este cuvântul cheie. Se poate consuma un pic. Un pic de slănină din când în când, o dată la câteva săptămâni, şi în niciun caz nu trebuie sa fie ceapa alaturi, poate sa fie muraturi, si in niciun caz nu trebuie sa fie tuică.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰