Copacii uscaţi, compost pentru plante. Cum se pot recicla vreascurile
Nimic nu se pierde, totul se transformă. Crengi putrede şi copaci rupţi de vânt şi de ploaia îngheţată sunt tocaţi pentru îngrăşământ natural. Sute de tone de deşeuri lemnoase sunt depozitate, în această perioadă, la marginea Capitalei.
Nimic nu se pierde, totul se transformă. Crengi putrede şi copaci rupţi de vânt şi de ploaia îngheţată sunt tocaţi pentru îngrăşământ natural. Sute de tone de deşeuri lemnoase sunt depozitate, în această perioadă, la marginea Capitalei. O echipă Observator a filmat operaţiunea spectaculoasă. De la reciclarea lemnului, până în momentul în care ajunge îngrăşământ de flori pentru spaţiile verzi din oraş.
Zeci de muncitori lucrează de zor într-un parc din sectorul doi al Bucureştiului, în această perioadă. Copacii uscaţi sunt toaletaţi. Iar cei rupţi de vremea rea sunt acum tăiaţi.
În aceste zile, găsim la marginea Capitalei zeci de tone de rumeguş, crengi rupte şi triunchiuri groase de arbori. Crengile uscate sunt iniţial tăiate. Maşinile administraţiilor nu se pot strecura cu resturile de copaci prin trafic, aşa că lemnul este mărunţit de maşini speciale.
Copacii sunt transformaţi în rumeguş în doar câteva secunde. Mai departe, produsul obţinut este lăsat câteva luni să se usuce. Pentru a fi transformat în îngrăşământ natural, folosit pentru spaţiile verzi din oraş.
Anul acesta, are loc una dintre cele mai ample operaţiuni de acest gen. În Bucureşti, după ploaia îngheţată de la finalul lunii ianuarie, au fost rupţi peste două mii de arbori.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰