Antena Meniu Search
x

Copiii, cei mai afectați de restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus

Pandemia a închis parcurile, locurile de joacă şi sălile de fitness. Este o provocare pentru noi toţi să rezistăm în case. Dar cel mai greu este pentru copii. Lipsa mişcării în aer liber poate avea consecinţe asupra sănătăţii atât fizice, cât şi psihice, spun medicii.

de Redactia Observator

la 20.04.2020, 23:02

Vezi și
  • Specialiștii recomandă pentru copii cel puțin 20 de minute de plimbare în jurul casei.
  • Adulții au nevoie de cel puțin trei antrenamente pe săptămână.

Tot ei ne dau şi câteva sfaturi astfel încât să-i ajutăm pe cei mici să simtă mai puţin efectele izolării. 

Sunt aproape două luni de când ţara noastră e în stare de urgenţă şi tot atâtea de când viaţa românilor s-a schimbat drastic. În izolare, lipsa mişcării îşi poate pune amprenta asupra sănătăţii, în special în rândul celor mici.

Florenţa Milea, kinetoterapeut: Tot ceea ce înseamnă efect negativ pe care îl dă sedentarismul: o creştere în greutate, o accentuare a bolilor mai vechi, o înrăutăţire a posturii. Apare o hipotermie musculară, articulaţiile devin mai slabe, mai nepregătite pentru activitate fizică, postura se deteriorează.

Iar efecte negative pot apărea şi pe plan emoţional. Departe de lumina naturală şi de interacţiunea cu alţi copii, cei mici pot dezvolta probleme comportamentale, avertizează specialiştii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pentru adulţi, în schimb, izolarea e mai uşor de suportat. Mai ales dacă apelăm la un program regulat de fitness şi la un plan alimentar echilbrat. Antrenorii şi-au mutat activitatea în online.

Robert Serea, antrenor fitness: Exerciţiile se pot face şi acasă. Eu cu clientele mele fac doar cu greutatea corupului şi aşa îi sfătuiesc pe toţi, să facă antrenament acasă, doar cu greutatea corpului. Indicat ar fi undeva la 40 de minute pe zi, de trei ori pe săptămână.

Chiar dacă le sunt limitate posibilităţile de mişcare, oamenii încearcă să se bucure de scurte plimbări în jurul casei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Copiii, cei mai afectați de restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus