Antena Meniu Search
x

Copii dispăruți de acasă, după ce mama a câștigat custodia lor

Doi fraţi, în vârstă de 10 şi 8 ani, au fost căutaţi timp de o zi de peste o sută de oameni, după ce au dispărut de acasă. Din spusele tatălui, micuţii au fugit pentru a evita întâlnirea cu mama lor, căreia o instanţă românească i-a acordat recent custodia.

de Redactia Observator

la 06.10.2020, 10:57

Vezi și
  • Cei doi copii, împreună cu sora lor de 5 ani, erau separaţi de mama lor.
  • Trăiau cu tatăl şi o bunică, după ce între părinţi au apărut neînţelegeri.

Peste o sută de poliţişti, jandarmi, pompieri militari, pădurari şi voluntari au pornit în căutarea celor doi copii. Dispariţia lor a fost descoperită de tatăl lor.

Tatăl copiilor: Nu vă faceţi că dormiţi, că nu dormiţi. Zic "hai, tătuță, să mâncăm". Nimic. Mă duc înăuntru să descopăr, când descopăr, de unde, păpuși și pături.

Cei doi copii, împreună cu sora lor de 5 ani, erau separaţi de mama lor şi trăiau cu tatăl şi o bunică, după ce între părinţi au apărut neînţelegeri.

Tatăl copiilor: Au auzit din sat că vin să îi ia la Viena, de aceea au plecat. Din cauza asta au plecat, ei nu au vrut şi nu vor la Viena, sub nicio formă.

Reporter: Nu vor să mai meargă la mama lor?

Tatăl copiilor: Niciodată nu au vrut.

Tatăl copiilor a plecat de la Viena împreună cu cei mici şi s-a întors în România. Atunci, mama copiilor l-a dat în judecată în Austria, ulterior cazul fiind judecat în România.

Decizia judecătorilor a fost ca cei mici să fie crescuţi de mama lor. Femeia nu are un loc de muncă și nici un domiciliu stabil.

Mama copiilor: Să-i iau normal, cu doamna psiholog, ca să iau frumos copiii, pentru că nu le-am făcut, nu i-am bătut niciodată.

După o zi întreagă în care au stat ascunşi, cei doi copii s-au întors singuri acasă, spre seară. Între timp, tatăl lor a fost dus la parchet, existând suspiciunea că el ar fi ascuns copiii. Executorul judecătoresc a cerut sprijinul Protecţiei Copilului pentru rezolvarea cazului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Copii dispăruți de acasă, după ce mama a câștigat custodia lor