Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Covid-19 are o evoluție incertă chiar și în cazul pacienților fără boli asociate

Mor tot mai mulţi pacienţi care, înainte de a se infecta cu virusul SARS-CoV-2, erau perfect sănătoşi. Cei mai mulţi dintre ei se tratează mai întâi acasă, crezând că au o simplă răceală. Timpul astfel pierdut poate fi fatal.

de Cristina Oprea

la 02.11.2020 , 08:04

  • Virusul răpune și pacienți care nu erau cunoscuți cu afecțiuni preexistente
  • Tratamentul "după ureche" poate avea consecințe dintre cele mai grave
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observator 19

dr. Adriana Georgescu, Spitalul de Boli Infecţioase Craiova: Fiecare organism care nu a avut și îl ia acum reacționează în felul lui. Nu avem nicio garanție. Trebuie să ţinem dinţii stranşi şi pumnii stranşi şi să facem ce trebuie.

Este declaraţia unui medic de la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, care vede în fiecare zi dezastrul pe care virusul îl provoacă printre pacienţi. Nici măcar faptul că nu avem boli preexistente grave nu ne mai dă încredere că vom învinge boala.

Este şi cazul unei învăţătoare de 56 de ani din Slatina, care s-a stins pe un pat de spital, după o evoluţie imprevizibilă a bolii. Avea doar o afecţiune a glandei tiroide pentru care urma tratament.

Vezi și

Femeia a crezut că are doar o simplă răceală, asa ca s-a tratat acasa câteva zile. A ajuns la spital în 27 octombrie. Cinci zile mai târziu a fost răpusă de boală.

Intervenția rapidă în cazul infecției cu SARS-CoV-2 poate salva vieți

Trăim un paradox trist, spun medicii. Pe de o parte, locurile din spitale sunt aproape mereu ocupate, iar presiunea pe sistemul de sănătate este uriaşă.

Pe de altă parte, în cazul unor simptome, ideal ar fi să ne testăm cât mai repede. Doar că, pentru mulţi, certitudinea costă scump. Dacă nu eşti contact direct, plăteşti pentru test. Şi preţul, la clinicile private, poate ajunge şi la 400 de lei.

Dintre cele 99 de decese raportate în 24 de ore, din cauza COVID-19, patru au fost la persoane care nu erau cunoscute cu alte boli. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Cristina Oprea Like

La 37 de ani, are deja mai mult de 15 ani de când lucrează în presă. A început la Gazeta de Sud. A făcut marketing şi comunicare în mass media, CSR, vânzări sau voluntariat în campanii umanitare.

Comentarii


Întrebarea zilei
SONDAJ: Aţi folosit un Advent Calendar în perioada sărbătorilor de iarnă?
Observator » Ştiri sociale » Covid-19 are o evoluție incertă chiar și în cazul pacienților fără boli asociate