Antena Meniu Search
x

Creativitatea copiilor, stimulată de pandemia de coronavirus

Cum pandemia de coronavirus a închis toate locurile de joacă şi şcolile, cei mici s-au mai regăsit doar în online. Juniorii sunt încurajaţi de părinţi pentru a găsi cele mai inventive şi educative metode de petrecere a timpului liber. Cei mai curajoşi dintre ei s-au apucat chiar de vlog, acolo unde îşi împărtăşesc pasiunile.

de Redactia Observator

la 23.05.2020, 12:31

Vezi și
  • Copii și-au dezvoltat noi pasiuni în timpul izolării
  • Familiile, mai unite decât înainte

Ayan are patru ani, iar de când nu mai merge la grădiniță și nici nu mai poate practica activitățile de recreere obișnuite, și-a creat propriul vlog - ''Lumea lui Ayan''. Ajutat de părinți și cu puțină îndemânare, Ayan reușește să-și dezvolte cunoștintele și abilitățile.

Mama sa îi este complice, așa că zilnic îl ajută pe Ayan să-și creeze propria lume a experimentelor, postându-i pe internet fiecare vlog. Totul a pornit de la nişte filmări pe care le trimitea bunicilor.

LOREDANA, mama lui Ayan - Nu ne-am întâlnit cu bunicii, nu am mai ieşit în parc, am început să stăm foarte mult timp în casă şi ca să nu ne plictisim, să nu simtă copilul tot ce se întâmplă am încercat să îi ocup timpul cât mai mult.

De la experimente inedite trecem la bucătărie. Tudor are 13 ani și în această perioadă și-a dezvoltat o pasiune mai veche, gătitul. În ultimele două luni, micul bucătar, aflat încă la început de drum, și-a creat propriul vlog, acolo unde postează cele mai gustoase rețete personalizate.

Pe 1 iunie, Tudor se gândeşte să organizeze o sesiune live de gătit, acolo unde îi va invita pe toți ceilalți să gătească împreună cu el. Mama lui îl susţine şi consideră că perioada aceasta le-a consolidat mult mai bine relaţia.

ALINA SAMOILĂ, mama lui TudorEra o legătură strânsă între noi şi bine sudată, dar îl simt un pic mai aproape. Şi eu am avut mai mult timp să mă ocup de el, ăsta adevărul.

Psihologii spun că paradoxal, cum până acum li se spunea copiilor să nu mai petreacă mult timp în faţa gatgeturilor, acum sunt nevoiţi să facă şcoala online, iar tot online-ul este singura soluţie pe care o mai au micuţii pentru socializare.

GABRIELA ȘTEFAN, psiholog - Până acum ei erau foarte distanţaţi pentru că părinţii erau la serviciu, copiii erau la şcoli, la after school, la cursuri, dar acum pentru că au avut şansa să stea tot timpul împreună nu mai putem spune că este greu sau uşor, dar este un lucru foarte bun cred eu.

Specialiştii sunt de părere că în perioada de acum, copiii depăşesc mult mai bine pragul psihologic decât adulţii deoarece ei sunt în proces de învaţare, iar acum învaţă acest mod de viaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Creativitatea copiilor, stimulată de pandemia de coronavirus