Antena Meniu Search
x

Patronii sunt nevoiţi să îşi închidă restaurantele, din cauza crizei de ospătari (Video)

În ultimul an, criza de ospătari s-a adâncit atât de tare încât unii patroni de restaurante ajung la soluţii extreme. Şi-au închis afacerile, după ce s-au trezit cu angajaţii plecaţi peste noapte. Mulţi alţii lucrează cu chelneri fără experienţă, care le impun propriile condiţii.

de Redactia Observator

la 10.06.2019, 20:39

Vezi și

În ultimul an, criza de ospătari s-a adâncit atât de tare încât unii patroni de restaurante ajung la soluţii extreme. Şi-au închis afacerile, după ce s-au trezit cu angajaţii plecaţi peste noapte. Mulţi alţii lucrează cu chelneri fără experienţă, care le impun propriile condiţii.

Anul şi ospătarii. Cu asta se confruntă majoritatea patronilor din Centrul Vechi al Capitalei, care au împânzit cu anunţuri site-urile de angajare. Puţini sună, iar cei care o fac nu mai vin la interviu. Constantin spune că, mai ales vara, criza forţei de muncă se adânceşte.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şi Alexandra vrea să îşi facă meseria în altă ţară. A terminat Facultatea de Turism, a lucrat un an în Statele Unite şi după ce se va specializa ca barman, vrea să plece din nou în străinătate.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Veniturile nu sunt de neglijat nici în România. Un ospătar are salariul minim pe economie, însă îl poate dubla sau chiar tripla din bacşiş.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pentru Cătălin, dezinteresul angajaţilor a însemnat pierderea afacerii. S-a întors din străinătate pentru a-şi deschide un restuarant de street food, pe model occidental. A stabilit totul dinainte dar a ratat un singur aspect: lipsa forţei de muncă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De multe ori, a fost nevoit să ţină locul ospătarilor, care îşi luau liber în mijlocul zilei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Criza ospătarilor vine la pachet şi cu o altă problemă: lipsa pregătirii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Lipsa angajaţilor calificaţi duce la scăderea calităţii serviciilor în restaurante, unde România deja se afla pe locul 14 din 20 de ţări analizate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Patronii sunt nevoiţi să îşi închidă restaurantele, din cauza crizei de ospătari (Video)