Antena Meniu Search
x

Curmale chinezeşti cultivate în livezile Olteniei

În loc de caise şi piersici, în curând vom culege curmale chinezeşti din livezile Olteniei. Cartoful românesc are şi el concurenţă: cartoful dulce, originar din America de Sud.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 20.08.2020, 15:22

Vezi și
  • La început a fost un experiment.
  • Acum, s-a transformat într-o afacere de succes.

Pe ogoarele României, a venit vremea cartofului dulce, originar din Asia şi America de Sud,

Aurelia Diaconu – director stațiune de cercetare: Am reușit sa introducem pe piețe cartoful dulce cu eticheta produs în România. Asta este rolul nostru, sa scoatem cel mai bun rod în condițiile climatice date.

Pe câmpiile Olteniei, s-a adaptat perfect şi curmalul chinezesc. Încă din primul an, i-au priit nisipurile aride și n-a avut nevoie de niciun tratament special, spre deosebire de pomii fructiferi autohtoni.

Mircea Constantinescu – asistent cercetare: S-a comportat cel mai bine dintre toate speciile, a avut o creştere frumoasă, după cum se vede şi pe plantă. Încă din primul an a fructificat. Ne dă speranţe imense, zicem noi.

La Dăbuleni, patria pepenilor, se cultivă cu succes și mure aduse de peste mări și țări, zmeură sau arahide.

Aurelia Diaconu – director stațiune de cercetare: Pentru noi, cercetătorii, este o provocare continuă încercarea a fel de fel de specii noi.

Există şi agricultori care mizează în continuare pe culturile tradiţionale, rezistente la secetă. Şi nu ar da viţa de vie sau lubeniţele pentru niciun soi exotic din lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Lucrările de la examenele naționale, corectate digitalizat. Credeţi că acum vor mai fi fraude?

Observator » Stiri sociale » Curmale chinezeşti cultivate în livezile Olteniei