Antena Meniu Search
x

Cratițe de gătit: Cum le alegi cele mai bune în funcție de nevoi

Supermarketurile și magazinele online sunt pline de oferte din categoria vaselor de gătit însă acest fapt nu ne ușurează sarcina găsirii rapide a celor mai bune cratițe în funcție de propriile nevoi și preferințe. Cu cât există mai multe produse disponibile, cu atât pare mai dificil să facem alegerea potrivită pe termen lung.

Cratițe de gătit: Cum le alegi cele mai bune în funcție de nevoi - pixabay.com

Supermarketurile și magazinele online sunt pline de oferte din categoria vaselor de gătit însă acest fapt nu ne ușurează sarcina găsirii rapide a celor mai bune cratițe în funcție de propriile nevoi și preferințe. Cu cât există mai multe produse disponibile, cu atât pare mai dificil să facem alegerea potrivită pe termen lung.

Cu toate acestea, nu trebuie să transformăm goana după cele mai bune cratițe de gătit într-un adevărat coșmar, pornind la drum neinformați și lipsiți de entuziasm. Pentru aceasta, astăzi am pregătit un ghid al cumpărătorului interesat de achiziția celor mai bune vase de gătit pentru ca această nouă aventură să fie una plăcută pentru voi.

Să dăm startul provocării!

Materiale de calitate

Un fapt binecunoscut deja este acela că materialele din care sunt confecționate cele mai bune cratițe de gătit disponibile în acest moment stau la baza succesului acestora.

O gospodină cu experiență știe că nu se poate face treabă bună cu doar câteva vase de gătit nepotrivite. Din acest motiv, aceasta își va îndrepta mereu atenția către o investiție serioasă pentru viitor, respectiv un set de cratițe de calitate, rezistente și care nu vor afecta calitatea alimentelor utilizate pentru gătire.

Iată câteva informații utile pentru tine pentru ca tu să poți alege ușor și rapid cele mai bune cratițe de gătit în funcție de propriile tale nevoi:

  • Vasele din aluminiu au capacitatea de a conduce foarte bine căldura, asigurând un proces de gătire rapid.

  • Straturile de ceramică sau teflon care acoperă aluminiul au rol protector întrucât nu permit acestui material să intre în contact cu alimentele utilizate eliminând astfel riscul toxicității.

  • Vasele cu înveliș ceramic reprezintă o alternativă foarte bună pentru cele confecționate din teflon, întrucât sunt considerate mult mai sănătoase în cazul utilizării frecvente, pe termen lung.

  • Vasele din oțel inoxidabil sunt populare întrucât pot fi utilizate cu majoritatea surselor de căldură și nu necesită un proces complex de curățare și întreținere.

  • Numeroase cratițe din fontă au câștigat popularitate în ultimii ani deși sunt foarte grele și se încălzesc mai greu - avantajul acestora constă în capacitatea de a menține foarte bine căldura și de a o elibera uniform fiind astfel varianta ideală pentru prepararea anumitor feluri de mâncare; în plus, acestea sunt caracterizate de o rezistență sporită în timp.

Dimensiune si greutate

Un alt factor important de care trebuie să ții cont atunci când vrei să alegi cele mai bune cratițe de gătit pe termen lung se referă la dimensiunea și greutatea acestora. Astfel, în funcție de numărul de porții de mâncare pe care obișnuiești să le servești în mod frecvent, poți alege între vase de gătit mai mari sau mai mici.

  • Logic este ca atunci când obișnuiești să pregătești feluri de mâncare diverse pentru întreaga familie, să optezi pentru cratițe mai mari, cu volum de minim 5l.

  • În schimb, dacă locuiești singură și de regulă gătești doar pentru tine, o cratiță de 3l este mai mult decât suficientă pentru tine.

Nu uita să ții cont și de greutatea acestor vase de gătit. Unele pot fi ușoare atunci când sunt goale, dar gândește-te cum vor fi acestea pline. Dacă sunt foarte grele, îți va fi mult mai dificil să le manevrezi și acesta poate deveni un mare dezavantaj pe termen lung.

Accesoriile fac diferența

Eficiența unei cratițe nu este redată doar de calitatea, rezistența și dimensiunea acesteia. Accesoriile pe care le poți utiliza o dată cu aceasta fac, de asemenea, diferența.  Iată cele mai importante recomandări de care trebuie să ții cont în această etapă pentru a face cea mai bună alegere:

  • Cele mai bune cratițe sunt cele cu mânere întrucât pot fi manevrate mult mai ușor, indiferent de ceea ce gătești și de specificul pașilor implicați în acest proces.

  • Este recomandat să alegi vase de gătit cu capac întrucât acestea au avantajul izolării alimentelor indiferent de procesul de gătire prin care trec (fierbere, prăjire); în plus, această practică va scurta timpii necesari de gătire și va reduce riscul apariției condensului cauzat de ieșirea vaporilor din cratițele utilizate fără aceste accesorii.

Alți factori importanți

Iată și alți factori importanți de care trebuie să ții cont pentru a ieși câștigător în cadrul noii provocări lansate:

  • Sunt avantajoase cratițele care pot suporta toate tipurile de căldură pe care le-ai putea folosi de-a lungul timpului: cu gaz, electrice sau cu inducție.

  • Dacă vrei să eviți necesitatea de a trece din nou prin această provocare în timp scurt, alege să faci o investiție serioasă acum, alegând cratițe care pot fi întreținute bine pe termen lung.

  • În cazul în care îți displace complet să speli vasele în fiecare zi, este bine să știi că vasele din inox sunt cel mai ușor de întreținut întrucât în cazul acestora petele sunt ușor de eliminat.

Pe lângă toate acestea, nu trebuie să uităm nici de costurile implicate în aventura achizițiilor inteligente. Prețul este un factor esențial întotdeauna însă nu uita să îl consideri în raport cu ceea ce include sau ascunde acesta în materie de beneficii pe termen lung.

Acum și tu poți alege cele mai bune cratițe conform nevoilor tale rapid și fără compromisuri.

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cratițe de gătit: Cum le alegi cele mai bune în funcție de nevoi