Antena Meniu Search
x

Cum identificam mierea de albine contrafacuta

Melasa de zahar sau amestec de glucoza de proasta calitate, pe post de miere de albine pura. Este reteta cu care unii negustori reusesc sa faca averi peste noapte. Victima sigura este consumatorul, are se alege cu un produs fals si cu o cheltuiala inutila.

Vezi și

Fiecare comerciant baga mana in foc pentru produsele lui. Si poate ca unii au dreptate, dar sunt multi si cei care, pentru bani, nu ezita sa isi pacaleasca cumparatorii.

De cele mai multe ori, pretul mic ascunde o miere care nu are nici o legatura cu vestita insecta care o produce: albina.

O miere zaharisita iti va dovedi aproape tot timpul ca in borcan se afla miere si nu o combinatie de substante chimice. Totusi un ochi de necunoscator poate fi pacalit foarte usor pentru ca diferentele intre o mierea originala si una falsificata sunt aproape insesizabile.

Daca atunci cand intoarceti un borcan de miere se vormeaza o bula, inseamna ca produsul este de calitate.

In Romania, singura institutie care face astfel de analize este Institutul de Cercetare Apicola. Tot acest institut aduna in fiecare an producatorii cinstiti de miere de albine la targuri de prezentare.

Mierea de calitate din tara noastra nu pare a fi pe placul romanilor, care consuma anual de aproape 10 ori mai putina miere decat alti europeni.

Un borcan de 400 de grame de miere de calitate porneste de la 20 de lei. Specialistii ne avertizeaza ca o miere falsa ne poate imbolnavi grav.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Cum identificam mierea de albine contrafacuta