Antena Meniu Search
x

Cum îți protejezi telefonul de ultimă generație. 3 sfaturi de urmat

Telefonul nu mai este de mult un instrument de comunicare, acum face parte din viața noastră personală și profesională: ne fixăm programul în calendarul telefonului, ne luăm notițe, ne punem alarme, trimitem oferte, primim rezultate, urmărim bursa sau facem tranzacții.

Protejarea telefonului de ultimă generaţie
Sfaturi pentru a-ţi proteja telefonul de ultimă generaţie - Shutterstock

Telefonul nu mai este de mult un instrument de comunicare, acum face parte din viața noastră personală și profesională: ne fixăm programul în calendarul telefonului, ne luăm notițe, ne punem alarme, trimitem oferte, primim rezultate, urmărim bursa sau facem tranzacții.

Fiind un mijloc esențial de comunicare și informare, care îndeplinește atât de multe funcții, ne dorim să funcționeze în condiții optime și să îl ferim de accidente nefericite. Pentru că telefoanele performante, de ultimă generație au costuri ridicate ne-am gândit la câteva recomandări care îți protejează gadgetul pentru mult timp:

1. Optează pentru folie și carcasă de protecție

Ecranul este cea mai importantă parte a telefonului, dar în același timp și cea mai fragilă și mai costisitoare atunci când trebuie înlocuită. Dacă telefonul ți-a scăpat din neatenție pe o suprafață dură, șansele ca ecranul să se spargă sunt foarte mari. Pentru a evita această situație, optează din timp pentru o folie de protecție de sticlă pentru modelul telefonului pe care îl ai. Daca ai un gadget de ultima generatie, cum este iPhone X, primul accesoriu pe care trebuie sa îl iei în considerare este o folie iPhone X.

Este mai simplu să te asiguri că ecranul e protejat cu un cost minim. De asemenea, pe piață există o mulțime de modele pentru carcase de protecție a spatelui, de la cele din  silicon transparent, până la cele din piele sau metal. Alege-le pe cele care te inspiră dar nu neglija acest aspect care îți poate salva telefonul și o bună parte din bani.

2. Asigură-ți device-ul în caz de accident

Constant primești notificări pe care simți nevoia să le verifici iar nu de puține ori telefonul ți-a scăpat din mână, încercând să apuci mai multe obiecte? Din fericire există posibilitatea asigurării device-ului în caz de accident sau furt, direct la operatorul de telefonie mobilă - o soluție la îndemână care te scapă de vină în cazul unui accident.

Acest tip de asigurare se pretează în special telefoanelor scumpe, pe care dorim să le protejăm în plus, iar beneficiile asigurării sunt valabile și în străinătate, unde dispozitivul este reparat sau înlocuit în cazul unui accident sau unui furt. De asemenea, beneficiezi de reparații gratuite sau de înlocuirea dispozitivului, în cazul  în care acesta nu poate fi reparat. Pentru o valoare de câțiva euro adăugați abonamentului tău, asigurarea telefonului este o necesitate mai ales dacă ai vrei să îl folosești fără teama că se poate deteriora.

3. Protejează-l cu o husă impermeabilă

Nu este niciun secret că telefonul ne însoțește peste tot, la sală, în saună, la plajă, în baie și la piscină. Totuși, apa nu este cea mai bună prietenă a device-urilor și trebuie să o ții departe de telefonul tău dacă nu intenționezi să îl schimbi prea curând.

Dacă telefonul nu este rezistent la apă, orice picătură de lichid sau condens îl pot deteriora. De aceea, pentru a nu avea emoții dacă vrei să te apropii mai mult de piscină pentru a imortaliza momentele de bucurie, alege o husa sau o carcasă impermeabilă, care îți garantează cele mai frumoase poze chiar și sub apă.

Chiar dacă de abia ți-ai luat telefonul și te gândești că vei avea grijă să nu îți scape din mână, sau să îl lași lângă piscină sau în raza de acțiune a copiilor, te sfătuim să fii precaut și să urmezi sfaturile de mai sus, pentru a scăpa de grija unui cost suplimentar în cazul unui accident neprevăzut.

Sursa foto: Shutterstock

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Cum îți protejezi telefonul de ultimă generație. 3 sfaturi de urmat