Experiment Observator: cum reacţionează românii când văd un telefon uitat pe stradă
Când văd un telefon uitat... la vedere pe o bancă sau la gura de metrou, mulţi bucureşteni se ghidează încă după zicala "ce-am găsit să fie al meu". Reporterii Observator au făcut un experiment pentru a testa reacţiile oamenilor şi au constatat că, în doar câteva minute, telefonul şi-a găsit un nou proprietar.
Când văd un telefon uitat... la vedere pe o bancă sau la gura de metrou, mulţi bucureşteni se ghidează încă după zicala "ce-am găsit să fie al meu". Reporterii Observator au făcut un experiment pentru a testa reacţiile oamenilor şi au constatat că, în doar câteva minute, telefonul şi-a găsit un nou proprietar. Atunci când îl iau toţi cei filmaţi încearcă să se facă imediat nevăzuţi, iar când sunt opriţi spun că aveau un singur gând: să-l predea proprietarului. Urmăriţi un material filmat cu o cameră ascunsă.
Telefonul cu care vrem sa atragem atentia trecatorilor este unul care nu mai functioneaza de ceva vreme. Chiar daca era in stare buna, nu valora probabil mai mult de 200 300 de lei. Il vom lasa la vedere in mai multe locuri din Capitala pentru a observa reactiile oamenilor cand au ocazia sa-l bage in buzunar.
După nici cinci minute, doi tineri au luat telefonul. Au observat cine l-a pierdut şi au încercat să-l ridice într-un mod cât mai discret. Unul dintre ei, când a observat că este filmat, şi-a schimbat brusc atitudinea. Zâmbitor, l-a dat înapoi.
Ajungem la kilometrul 0 al Bucureştiului şi repetăm scenariul. Din nou, telefonul dispare rapid. De această dată, în buzunarul unei femei.
- 15 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 15 februarie, Sfântul Apostol Onisim. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 15-16 februarie. Ce nu trebuie să ratezi
- Antrenează-ți creierul ca un campion: Cursurile Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, Sesiunea...
- 14 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
Am mers şi în zona Aviatorilor, lângă o gură de metrou. Nu a durat mult şi telefonul nostru şi-a găsit un nou proprietar. O tânără s-a oprit din drum, a vrut să-l testeze, dar fără succes.
O persoană care îşi însuşeşte un bun găsit poate primi amendă sau chiar o pedeapsă cu închisoarea de până la trei luni.
În experimentul nostru, au fost şi oameni care ne-au sărit imediat în ajutor. O surpriză plăcută am avut în parcul Obor, unde un tânăr a mers sute de metri după reporterul Observator pentru a-i returna telefonul.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰