Cum să distrugi o salată sănătoasă
Crudităţi viu colorate, bogate în nutrienţi, aruncate toate într-un bol şi stropite cu ulei de măsline. Pe scurt, banala salată considerată de nutriţionişti ca fiind o mană cerească pentru organism. Dar nu ajunge să mâncaţi salate pentru a fi sănătoşi. Depinde şi cum le preparaţi
Crudităţi viu colorate, bogate în nutrienţi, aruncate toate într-un bol şi stropite cu ulei de măsline. Pe scurt, banala salată considerată de nutriţionişti ca fiind o mană cerească pentru organism. Dar nu ajunge să mâncaţi salate pentru a fi sănătoşi. Depinde şi cum le preparaţi
Până acum, totul e corect. Dar ce se întâmplă în momentul în care nu ne mai ajung legumele şi începem să o "îmbunătăţim" cu tot felul de alte alimente? Am transformat un preparat sănătos într-unul pe care ar fi bine să-l evităm.
Nici salata în care punem peşte din conservă nu este mai sănătoasă. De asemenea, nici seminţele nu trebuie folosite la întâmplare. Au multe proteine, sunt sănătoase, dar - dacă scăpaţi prea multe - salata sănătoasă va deveni, brusc, hipercalorică.
Maionezele şi dressing-urile din comerţ sunt adevărate bombe calorice, care ruinează orice tip de salată. Totuşi, dacă nu puteţi să renunţaţi la ele, cel mai bine este să le pregătiţi în casă.
Până şi măslinele sau uleiul de măsline pot deveni periculose pentru dieta sănătoasă dacă sunt adăugate fără restricţii.
Lista greşelilor care pot distruge o salată nu este foarte lungă, dar trebuie să conştientizaţi faptul că o singură abatere de la sfaturile nutriţioniştilor vă poate distruge dieta în ziua respectivă.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰