Antena Meniu Search
x
LIVE

Alertă în localitatea Cumpăna din Constanţa, se surpă un mal al Canalului Dunăre-Marea Neagră

Este alertă în localitatea Cumpăna din judeţul Constanţa! Malul stâng al Canalului Dunăre Marea Neagră se surpă pe zi ce trece. De câteva luni, localnicii trăiesc un coşmar, iar situaţia se agravează de fiecare dată când plouă.

De Redactia Observator la 06.08.2019, 10:51
Vezi și

Este alertă în localitatea Cumpăna din judeţul Constanţa! Malul stâng al Canalului Dunăre Marea Neagră se surpă pe zi ce trece. De câteva luni, localnicii trăiesc un coşmar, iar situaţia se agravează de fiecare dată când plouă.

După potopul de sâmbătă, pământul s-a rupt în două. Sunt multe case în pericol să o ia la vale, iar oamenii au primit ordin de evacuare. Primăria a tot insistat să primească ajutor, însă abia acum cei responsabili să consolideze malul promit să ia măsuri.

Oamenii din Cumpăna sunt disperaţi. Casele lor stau să se prăbuşească. Sunt câteva luni bune de când apa tot sapă la baza malului. Iar ploile din ultima vreme au reactivat alunecările de teren.

Abia după ce ministrul Transporturilor a venit personal în teren, Administraţia Canalelor Navigabile a decis să înceapă lucrările.

Ni s-a dat și procesul verbal de stare de urgență prin care este declarată calamitatea. La momentul ăsta, demarăm lucrările - Daniel Georgescu, Administrația Canalelor Navigabile

De astăzi ar trebui să apară utilajele în zonă, iar gospodăriile care sunt în pericol - să fie evacuate. Însă mulţi localnici nu vor să părăsească locuinţele.

Oamenii vor înțelege că, dacă va fi nevoie, îi vom forță. Îmi este teamă să nu se întâmple o nenorocire. Una este să cadă casă și altă este să își piardă omul viață - Mariana Gaju, primar Cumpana

Experţii în geodezie spun că trebuie montaţi şase piloni verticali din beton, pentru a stabiliza malul stâng al Canalului Dunăre Marea Neagră. Lucrările de consolidare, realizate cu bani din bugetul statului, ar putea dura însă aproape doi ani.

Edilul comunei susţine că va asigura paza în zona şantierului şi că toate locuinţele care riscă să se prăbuşească sunt într-un proces de evaluare, pentru ca oamenii să primească despăgubiri. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Alertă în localitatea Cumpăna din Constanţa, se surpă un mal al Canalului Dunăre-Marea Neagră