Antena Meniu Search
x

Video Cumpărături până la ora 21:00, masa în oraș până la 23:00. Măsura îi nemulţumeşte deopotrivă pe comercianți şi pe clienţi

Dacă cine ia masa în oraş poate sta până la ora 23:00, mai dificil e pentru cei cei care îşi prepară singuri mâncarea. Supermarketurile, mall-urile şi magazinele sunt în continuare sub restricţii, trebuie să închidă la ora 21. Măsura îi nemulţumeşte deopotrivă pe proprietari şi pe clienţi.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 07.02.2021, 21:32

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Cătălin merge în fiecare weekend la cumpărături şi umple coşul cu mâncare pentru toată săptămâna. 

Cătălin: De cele mai multe ori am problema asta că eu ies la ora 21 de la muncă şi vă daţi seama că nu mai am cum să ajung la magazin la ora aceea. Trebuie să amân pe altă zi, când sunt liber. 

De trei luni, toate magazinele se închid la ora 21. Singurele alternative sunt benzinăriile şi firmele care fac livrări. 

Bărbat: Oamenii mai întârzie la cumpărături, în timpul săptămânii lucrează. Unii ajung mai târziu să îşi facă cumpărăturile. 

Femeie: Le comand de pe net. Câteodată seara şi ajung a doua zi. De obicei terminăm destul de târziu serviciul şi ne-ar plăcea să fie până la 22, chiar 23. 

Explicațiile specialiștilor

Adrian Marinescu, medic infecţionist: S-au făcut studii care au arătat că, în momentul în care mergem după ora 21:00 la cumpărărturi, se pot întâmpla două lucuri. În primul rând, să interacţionăm mai mult unii cu ceilalţi. Şi în al doilea rând, tot din motivul acesta, este posibil ca după ora 21:00, oamenii să respecte mai puţin, s-a văzut statistic, măsurile de prevenţie. 

Însă aceeaşi explicaţie nu mai e luată în calcul în cazul restaurantelor şi cafenelelor

Potrivit legii, restaurantele pot sta deschise până la ora 23:00. Regula nu se aplică şi celor din zona de food court din centrele comerciale. Asta pentru că ele trebuie să închidă la ora 21:00, atunci când mall-ul e obligat să închidă. 

Programul redus riscă să-i bage în faliment pe mulţi comercianţi. 

Lavinia Mihăilescu, manager retail: Ne afectează foarte mult vânzările. Impactul e unul neagtiv. Muncind până mai târziu, foarte mulţi veneau seara. Şi mai ales în weekend, în weekend stăteau până la ora 23. 

Angajată mall: Ar ajuta să mai compensăm. Să mai lăsăm câteva ore deschis să crească volumul de cumpărături cumva. 

Marii comercianţi intenţionează să solicite prelungirea programului pentru agenţii economici cu cel puţin o oră. O decizie este aşteptată săptămâna viitoare, când Guvernul trebuie să decidă continuarea stării de alertă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cumpărături până la ora 21:00, masa în oraș până la 23:00. Măsura îi nemulţumeşte deopotrivă pe comercianți şi pe clienţi