Românii au cumpărat haine, mobilă și cărți, profitând de redeschiderea magazinelor

De Andreea Milea.
Publicat: 15.05.2020, 20:41.
Actualizat: 15.05.2020, 20:43

De azi, este liber la shopping! Magazinele cu intrare din exterior au fost deschise, spre bucuria celor care simţeau nevoia de o schimbare. De la haine, la mobilă sau cărţi, am cumpărat de toate. 

Clienţii au intrat cu mască, după ce li s-a luat temperatura. În faţa unor magazine, s-au format chiar şi cozi.

După două luni în care au dus dorul magazinelor de haine, doamnele şi-au luat azi revanşa, într-un maraton de cumpărături.

Este prima zi în care unele magazine de haine s-au redeschis, iar în acest moment, în acest magazin, sunt câteva zeci de persoane la shopping.

Până azi, cumpărăturile au fost posibile doar online. Designerii români s-au reprofilat. De la rochii de mireasă şi costume elegante au făcut halate şi măşti. Acum se bucură de prezenţa fizică a clienţilor.

Andra Ţurcanu, designer: Vor primi papucei din aceia chirugicali pe care îi aplică peste încălţămintea lor, li se ia temperatura.

Andreea Bădală, designer: Azi avem în jur de patru cliente programate. Alocăm o oră pentru fiecare programare şi avem grijă să existe cel puţin jumătate de oră între programări.

Răzvan Mercan, magazin haine bărbaţi evenimente: Ne readaptăm şi ne regândim poziţia brandului.

Cât au stat în casă, mulţi şi-au făcut planuri de reamanajare. La prima oră, s-au aşezat la coadă să cumpere mobilă.

La intrarea în magazin, clienţilor li se măsoară temperatura. Dacă aceasta depăeşte 37,3 grade Celsius, ei nu mai au voie să intre în magazin.

Înăuntru, au fost marcate locurile pe care clienţii nu au voie să se aşeze. Canapelele au fost testate cu păstrarea distanţei.

Alţii şi-au făcut planuri cu ce să-şi umple bibilioteca. Mai ales că şi librăriile au fost deschise.

Nici cât au fost închise, librăriile nu au dus lipsă de cititori. Românii au citit de trei ori mai multe cărţi în izolare.

Dana Bucşa, manager librărie: Ca top vânzări avem "Sapiens- Omul în căutarea sensului vieţii" şi "Arta subtilă a nepăsării".

În trei ore, această librărie a avut peste 100 de clienţi, cât într-o zi obişnuită.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.