Antena Meniu Search
x

Darius Vâlcov a fost reţinut de ziua lui!

Bunavestire nu i-a adus salvarea şi lui Darius Vâlcov. A fost reţinut după ce senatorii l-au dat pe mâna procurorilor chiar în ziua în care a împlinit 38 de ani.

Vezi și

Bunavestire nu i-a adus salvarea şi lui Darius Vâlcov. A fost reţinut după ce senatorii l-au dat pe mâna procurorilor chiar în ziua în care a împlinit 38 de ani. 

Fostul ministru al finanţelor este acuzat că a luat şpagă printre morminte ca să nu fie interceptat. Averea de milioane de euro şi-o ţinea în casa unui prieten, care l-a şi turnat la DNA. 

97 de senatori l-au dat pe Darius Vâlcov pe mâna procurorilor anticorupţie. Aşa cum ceruse, înainte de votul simultan pentru el şi Dan Şova. Chiar înainte să ajungă la Parlament, Vâlcov a mai trecut pe la DNA unde s-a făcut încă o cerere de arestare pe numele lui.

Procurorii îl acuză pe Darius Vâlcov de trafic de influenţă şi afaceri ilegale din care ar fi făcut o avere. Păstrată într-un seif, în casa deputatului Daniel BĂRBULESCU.

În raportul procurorilor scrie că anchetatorii au găsit amprentele fostului ministru de finanţe pe seiful în care erau 90.000 de dolari şi peste un milion trei sute de mii de lei. Plus trei lingouri de aur, care cântăresc în total trei kilograme, evaluate la preţul de azi la 100 de mii de euro.

Tot în seif mai erau trei opere de artă. Un tablou semnat Renoir, un tablou semnat Jean Cocteau şi o pictură pe lemn, de Aurel Acasandrei, spun procurorii.

Cel mai valoros dintre tablori ar fi cel numit "Nud de femeie culcată" semnat de impresionistul francez Pierre-Auguste Renoir. Pânza a fost vândută acum doi ani de o casă de licitaţii franceză cu 114 mii de euro.

Darius Vâlcov a avut două mandate de primar la Slatina, a fost ministru delegat pentru buget, iar până săptămâna trecută ministru al finanţelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Darius Vâlcov a fost reţinut de ziua lui!