Antena Meniu Search
x

După ce mascaţii au intrat cu forţa peste familia unui profesor din Capitală şi i-au bătut socrii de 70 de ani, Poliţia Română cere public scuze

La o săptămână după ce mascaţii au intrat cu forţa peste familia unei profesor din Capitală şi i-au bătut socrii de 70 de ani, Poliţia Română cere public scuze.

Vezi și

La o săptămână după ce mascaţii au intrat cu forţa peste familia unei profesor din Capitală şi i-au bătut socrii de 70 de ani, Poliţia Română cere public scuze. Dar oamenii şi-au scos certificat medico-legal şi vor solicita daune în instanţă. Adevăratul infractor a fost prins, culmea, în aceeaşi zi. Femeia acuzată de înşelăciune locuia aproape de familia terorizată de Trupele Speciale.

Nouă poliţişti şi mascaţi înarmaţi au descins cu o violenţă extremă, pe urma unei tinere de 29 de ani. Suspecta căutată ar fi păcălit mai mulţi oameni prin aşa numita metodă "Premiul". Mai exact, sub pretextul unui câştig, le cerea bani pentru livrare. O bătrână i-ar fi dat chiar şi codul PIN de la cardul bancar. 

Considerată atât de periculoasă de procurori deşi nu are în cazier nicio infracţiune violentă, ea a fost prinsă, culmea, chiar în aceeaşi zi în care trupele speciale au descins la adresa greşită. 

Femeia căutată pentru înşelăciune locuia practic la doar 50 de metri faţă de blocul unde au intrat mascaţii în acea dupa-amiază şi au găsit la domiciliu doi bătrâni. De aici, femeia a fost ridicată, apoi reţinută, după care a primit un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În casa profesorului, trupele speciale nu s-au legitimat, dar au intrat în forţă. Cei doi oameni de de 70 de ani au fost loviţi cu armele şi trântiţi la pământ fără explicaţii. Urmele agresiunii sunt trecute acum negru pe alb într-un certificat medico-legal. 

Scuzele au venit abia după o săptămână.

Eduard Miliţescu, şeful Inspectoratului de Poliţie Prahova: "Vreau să prezint scuzele mele în numele Poliţiei Române pentru incidentul regretat ce s-a petrecut în cursul săptămânii trecute. Ne asumăm ceea ce s-a întâmplat."

Dar profesorul de istorie spune că a fost ameninţat, după ce a demascat eroarea. 

Corneliu Riegler, profesor de istorie: "A venit un echipaj de 4 poliţişti care, cu tristeţe vă spun, ne-a ameninţat să ne ţinem gura că ne dau amendă 1000 de lei. Unul dintre poliţişti mi-a zis că dacă fac vreun demers, el are dreptul să-mi întoarcă casa cu fundul în sus."

Familia agresată din greşeală vrea să ceară daune în instanţă. La Poliţia din Prahova, e deja anchetă internă. Şi procurorul general solicită lămuriri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » După ce mascaţii au intrat cu forţa peste familia unui profesor din Capitală şi i-au bătut socrii de 70 de ani, Poliţia Română cere public scuze