Dezastru ecologic pe Dunăre, după inundaţiile din ultimele zile (Video)
Dezastru ecologic pe Dunăre, după inundaţiile fără precedent din ultimele zile. O insulă de peturi şi gunoaie a apărut în dreptul falezei din Galaţi şi blochează porturile. Navele şi bacurile înaintează cu greu printre deşeuri.
Dezastru ecologic pe Dunăre, după inundaţiile fără precedent din ultimele zile. O insulă de peturi şi gunoaie a apărut în dreptul falezei din Galaţi şi blochează porturile. Navele şi bacurile înaintează cu greu printre deşeuri. Şi de parcă nu ar fi de ajuns, nivelul apei creşte alarmant de la o oră la alta, iar speciliştii emit cod după cod.
Pe malul Dunării, pe faleza din Galaţi, locul unde ajung toţi turiştii din zonă, peisajul este dezolant. O insulă de gunoaie s-a întins pe sute de metri de apă. Două coduri roşii de furtuni au lovit aici în ultimele 48 de ore, iar puhoaiele au adus cu ele cioturi de copaci, bucăţi de casă şi animale moarte.
Şapte judeţe ar putea fi inundate de apele Dunării
Oamenii susţin că "e jale! Bine că nu sunt victime omeneşti. Animale, case dărâmate, piatră, agricultură, toate cele vin peste noi. Miroase urât şi e dezolant pentru faleza Galaţiului".
- Protest uriaş în Serbia. Manifestanţii au blocat trei poduri peste Dunăre
- ANIMAȚIE. Cum s-a produs accidentul de pe Dunăre în care a murit un polițist. Lucian, un erou pentru colegii lui....
- Un poliţist de 42 de ani a murit în accidentul naval de pe brațul Sf. Gheorghe al Dunării. Oamenii legii...
- O barcă a IPJ Tulcea s-a ciocnit de un mal de pământ pe Dunăre. Un bărbat a murit şi alţi 7 sunt răniţi
- 15 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
În delta toxică, chiar şi echipele sanitar-veterinare se apropie cu greu de mal. Au misiunea de a curăţa zonele de trecere a bacului, unde navele şi ambarcaţiunile rămân blocate în deşeuri.
Reprezentanţii restaurantelor din zonă şi cei ai portului au obligaţia de a strânge deşeurile. Altfel, amenzile date de Garda de Mediu pot ajunge până la 50 de mii de lei. Dar situaţia este scăpată de sub control. În doar câteva ore după curăţare, zona arată la fel. Apele din râurile contaminate continuă să se reverse cu forţă în Dunăre.
Alerta se menţine şi pentru zilele viitoare. Hidrologii au emis cod portocaliu pentru mai multe sectoare de pe fluviu. Şapte judeţe sunt ameninţate. Deja nivelul apei a crescut alarmant. În zona Brăilei, cotele au crescut cu 13 centimetri într-o singură zi. Iar la Bechet, apele au depășit cota de atenție cu 6 centimetri.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰