Antena Meniu Search
x

Diabetul, greu de diagnosticat în România

Cercetătorii suedezi ar putea revoluţiona patologia diabetului. Potrivit unui studiu, afecţiunea ar putea fi împărţită în cinci categorii şi nu doar în două.

Vezi și

Cercetătorii suedezi ar putea revoluţiona patologia diabetului. Potrivit unui studiu, afecţiunea ar putea fi împărţită în cinci categorii şi nu doar în două, ca până acum. Descoperirea ar urma să trateze personalizat fiecare pacient şi să evite potenţialele complicaţii. Între timp, în România, diabetul abia poate fi diagnosticat la timp.

Damian are 8 ani şi poartă cu el povara diabetului de la aproape doi ani. Părinţii lui s-au confruntat cu neştiinţa medicilor şi lipsurile sistemului.

Un astfel de studiu le-ar fi mai mult decât folositor. În schimb, familia este nevoită să plătească sute de lei lunar pentru monitorizarea bolii. 

Până la rezolvarea problemelor din sănătate, părinţii se informează singuri. Boala nu poate fi tratată, dar sunt speranţe pentru a trăi normal.

Medicina personalizată total rămâne în România doar un vis. Practica stă în mâinile medicilor.

Diabetul de tip I, de exemplu, e a doua cauză de orbire din lume. Un efect care poate fi prevenit, dacă este depistat devreme.

România are peste 1 milion de oameni diagnosticaţi cu diabet. Medicii estimează că numărul lor este aproape dublu, însă oamenii încă n-au ajuns la un medic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Diabetul, greu de diagnosticat în România