Diabetul, greu de diagnosticat în România
Cercetătorii suedezi ar putea revoluţiona patologia diabetului. Potrivit unui studiu, afecţiunea ar putea fi împărţită în cinci categorii şi nu doar în două.
Cercetătorii suedezi ar putea revoluţiona patologia diabetului. Potrivit unui studiu, afecţiunea ar putea fi împărţită în cinci categorii şi nu doar în două, ca până acum. Descoperirea ar urma să trateze personalizat fiecare pacient şi să evite potenţialele complicaţii. Între timp, în România, diabetul abia poate fi diagnosticat la timp.
Damian are 8 ani şi poartă cu el povara diabetului de la aproape doi ani. Părinţii lui s-au confruntat cu neştiinţa medicilor şi lipsurile sistemului.
Un astfel de studiu le-ar fi mai mult decât folositor. În schimb, familia este nevoită să plătească sute de lei lunar pentru monitorizarea bolii.
Până la rezolvarea problemelor din sănătate, părinţii se informează singuri. Boala nu poate fi tratată, dar sunt speranţe pentru a trăi normal.
- Târg de adopții pentru căței, în Parcul Carol. Vizitatorii pot să interacţioneze direct cu animalele: "Am...
- Peste 10 milioane de euro investite în educație și știință. Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea...
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 5-6 aprilie. Ce nu trebuie să ratezi
- 5 aprilie, Sfinţii Mucenici Agatopod şi Teodul. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- 5 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
Medicina personalizată total rămâne în România doar un vis. Practica stă în mâinile medicilor.
Diabetul de tip I, de exemplu, e a doua cauză de orbire din lume. Un efect care poate fi prevenit, dacă este depistat devreme.
România are peste 1 milion de oameni diagnosticaţi cu diabet. Medicii estimează că numărul lor este aproape dublu, însă oamenii încă n-au ajuns la un medic.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰