Antena Meniu Search
x

Video Dornici de distracţie, oamenilor aproape că nu le mai pasă de amenzi. Unii închiriază vile şi organizează petreceri secrete

Interzis la petreceri în spaţii publice, permis la cele private. Dornici de distracţie, oamenilor aproape că nu le mai pasă că pot fi amendaţi. Pe internet sunt zeci de anunţuri pentru apartamente sau vile de închiriat în care, pentru câteva sute de euro, pot să chefuiască sute de persoane. Iar poliţia nu poate afla decât de la vecini.

de Redactia Observator

la 15.03.2021, 19:53

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Manager: Ştiţi legislaţia, eu vă închiriez locaţia unei singure persoane.

Aşa justifică managerul unei vile, într-o discuţie cu reporterii Observator, modul în care închiriază casa pentru o petrecere. Deşi în anunţul găsit pe internet spune clar că se închiriază pe noapte, pentru evenimente private, la care participă în mod evident mai multe persoane, cei care fac ofertele ştiu cum să prezinte oferta astfel încât să pară că respectă legea.

Manager: Joi este 600 de euro. De la ora 16.00 joi până vineri la ora 12.00. Nu avem probleme cu muzica, au mai fost oameni care au ascultat lejer în casă, dacă nu faceţi deranj nu aveţi nici o problemă. Dacă vreţi să faceţi haos şi nebunie, nu vă recomand.

Alt proprietar, aceleaşi recomandări.

Manager: Avem un duplex de 7 camere, are şi terasă.

Reporter: Ar fi ceva probleme cu muzica, cu vecinii?

Manager: La limită de bun simţ, la limită de bun simţ. Am avut un caz care a dat muzica foarte foarte tare şi a venit poliţia.

Cosmin Andreica, sindicat poliţie: Evident că proprietarii spun că nu aveau cunoştinţă şi că nu au ştiut că e vorba de o petrecere privată

Pentru câteva sute de euro ajung distracţia e garantată. La fel şi amenzile, în caz că află poliţia.

Cosmin Andreica, sindicat poliţie: Până în momentul de faţă ne-am bazat pe sesizările cetăţenilor care au sunat la 112 pentru situaţii de tulburarea liniştii şi ordinii publice.

În weekend, poliţiştii au găsit, într-un apartament cu 3 camere, peste 100 de petrecăreţi. Amenzile au fost pe măsură, 226.000 lei.

După un an de pandemie, nimic nu-i mai sperie pe cei care vor distracţie

Keren Rosner, psiholog: În general, persoanele tinere au această tipologie de gândire: mie nu mi se poate întâmpla, eu sunt puternic, eu sunt tânăr şi dacă o să mă îmbolnvesc o să trec peste asta. Pentru astfel de tineri nu o să fie un impediment o amendă.

În weekend, poliţiştii au dat peste 15.000 de sancţiuni, iar amenzile au fost de aproape 3 milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Dornici de distracţie, oamenilor aproape că nu le mai pasă de amenzi. Unii închiriază vile şi organizează petreceri secrete