Antena Meniu Search
x

Dosar penal pentru distrugere calificată şi abuz în serviciu, în cazul alunecării de teren din Alunu

Parchetul Tribunalului Vâlcea a deschis, luni, un dosar penal pentru distrugere calificată şi abuz în serviciu, în cazul alunecării de teren din localitatea vâlceană Alunu, pentru încălcarea unor dispoziţii prevăzute de Legea minelor.

Parchetul Tribunalului Vâlcea a deschis, luni, un dosar penal pentru distrugere calificată şi abuz în serviciu, în cazul alunecării de teren din localitatea vâlceană Alunu, pentru încălcarea unor dispoziţii prevăzute de Legea minelor.

”La Parchetul Tribunalului Vâlcea s-a constituit o cauză penală în care se fac cercetări pentru distrugere calificată şi abuz în serviciu, pentru încălcarea unor dispoziţii prevăzute de Legea minelor,  referitor la condiţiile în care s-a produs, începând cu 9 mai 2017, alunecări de teren,  care au continuat şi  au afectat terenuri agricole şi forestiere, gospodării, infrastructura tehnico-edilitară a localităţii Alunu, judeţul Vâlcea,  punând în pericol DJ 605C, fiind afectată o suprafaţa totală de 62,59 hectare de teren şi şase gospodării”, se precizează într-un comunicat de presă al Biroul de informare şi relaţii publice de la Parchetul Tribunalului Vâlcea.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor şi stabilirii răspunderii judiciare.

Tot luni, Florian Marin, prefectul judeţului Vâlcea, a convocat în şedinţă extraordinară Comitetul Judeţean pentru Situţii de Urgenţă, pentru identificarea de soluţii, cât mai repede, astfel încât circulaţia pe DJ 605C să nu fie blocată total şi să nu se mai producă inundaţii în aval, ca urmare a posibilei blocări a cursului râului Olteţ.

De asemenea, s-a dispus formarea unei comisii interministeriale formată din specialişti în domeniu, care să inspecteze la nivel naţional toate haldele de steril.

Alunecarea de teren din localitatea vâlceană Alunu, la o haldă de steril aparţinând unei exploatări miniere din cadrul CET Govora, a fost activată, în urma ploilor abundente de la începutul lunii mai. Până acum, şase case aflate în apropierea zonei în care se produce alunecarea de teren au fost demolate, iar 20 de persoane au fost nevoite să se mute. De asemenea, drumul judeţean care trece prin localitatea Alunu a fost închis pe o lungime de aproape trei kilometri, traficul fiind deviat pe ”un drum de tarla”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Dosar penal pentru distrugere calificată şi abuz în serviciu, în cazul alunecării de teren din Alunu