Antena Meniu Search
x

DRAMA Ştefaniei, fetiţa de 6 ani lovită de o remorcă: După ce medicii s-au chinuit să-i reataşeze un picior, acum sunt nevoiţi să i-l amputeze

Medicii ieşeni au decis amputarea piciorului stâng care fusese replantat în cazul fetiţei din Constanţa lovită de remorca unui tractor, după apariţia unei ciuperci contactate, cel mai probabil, de la locul accidentului.

Medicii ieşeni au decis amputarea piciorului stâng care fusese replantat în cazul fetiţei din Constanţa lovită de remorca unui tractor, după apariţia unei ciuperci contactate, cel mai probabil, de la locul accidentului.

Managerul spitalului de copii Sfânta Maria din Iaşi, medicul Radu Terinte, a declarat, sâmbătă, că la câteva zile de la implantarea piciorului stâng care îi fusese retezat fetiţei de şase ani în urma accidentului, în partea de sus a acestuia a apărut ciuperca Aspergillus şi că răspândirea acesteia îi punea copilei viaţa în pericol.

"Medicii au decis să îi fie amputat piciorul deoarece se luptă cu o infecţie care nu poate fi stăpânită. E mare păcat să vezi că implantul este reuşit, zilele trecute partea de jos a piciorului era roz, iar în partea de sus acum este verde de la mucegai. Produşii toxici se răspândesc în tot corpul şi vorbim despre riscul de a-şi pierde viaţa. Va fi nevoie de o protezare la nivelul şoldului pe viitor”, a afirmat managerului spitalului de copii din Iaşi, Radu Terinte.

Potrivit medicilor, ciuperca ar fi fost contactată de la locul accidentului, aceasta dezvoltându-se în sol, pe plante şi pe materia organică aflată în descompunere.

La începutul acestei săptămâni, fetiţei din Constanţa i-a fost implantat piciorul stâng, iar medicii ieşeni susţineau că operaţia a decurs bine, dar că este necesară o perioadă îndelungată pentru refacere.

De asemenea, piciorul drept, care a fost zdrobit în accident, a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Medicii au precizat că fetiţa va sta câteva luni în spitalul din Iaşi, timp în care va fi supusă unor noi intervenţii, de chirurgie plastică.

Fetiţa în vârstă de şase ani şi fratele său mai mic aflat într-un cărucior au fost răniţi marţi după ce au fost loviţi de o remorcă desprinsă de pe un tractor din cauza unor defecţiuni tehnice, pe o stradă din localitatea Valu lui Traian, judeţul Constanţa.

Potrivit poliţiştilor, tractorul era condus de către un bărbat în vârstă de 28 de ani care nu avea permis auto.

În urma impactului, fetiţa şi băiatul au fost răniţi, fiind duşi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă au declarat că fetiţa a fost rănită grav, rămânând fără picioare. Copila a fost prinsă sub remorcă, iar pentru scoaterea ei a fost nevoie de intervenţia unui echipaj de descarcerare de la ISU Dobrogea.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » DRAMA Ştefaniei, fetiţa de 6 ani lovită de o remorcă: După ce medicii s-au chinuit să-i reataşeze un picior, acum sunt nevoiţi să i-l amputeze