Antena Meniu Search
x

Cei nouă bărbaţi înecaţi în râul Bistriţa nu au avut vreo şansă să se salveze. Duba în care s-au scufundat nu avea geamuri

Vezi și

Nouă oameni şi-au pierdut viaţa într-o tragedie care a îndoliat România. Închişi într-o dubă de marfă, fără geamuri, pe banchete improvizate, au murit fără nicio şansă de salvare.

Era miezul nopţii, în Joia Mare, când au plonjat în râul Bistriţa. Veneau de la 600 de kilometri distanţă şi erau la zece minute de casă, când dubiţa a pierdut o roată, iar şoferul nu a mai putut controla autovehiculul. Aşa cum arată şi camerele de supraveghere. Scafandrii din Neamţ au mărturisit că a fost cea mai grea misiune a lor.

Nouă trupuri sunt scoase, rând pe rând, din apele îngheţate ale râului Bistriţa. Sunt scene care-i şochează chiar şi pe salvatori. Două ore s-au chinuit să scoată din apa adâncă de 7 metri duba în care erau înghesuiţi oamenii. 

Ionuţ Vârlan are 21 de ani şi este singurul supravieţuitor. Când duba a lovit apa, a spart parbrizul cu piciorul şi a reuşit să se salveze. Fratele şi cumnatul lui au pierit înecaţi. Alături de ceilalţi şapte colegi: "Eu în timpul ăla dormeam. Nu ştiu... În apă m-am trezit."

Era ora 1 dimineaţa când autorităţile au activat planul roşu de intervenţie. Muncitorii se întorceau de la Arad şi se îndreptau spre casă. Veneau la familii, de Paşte.

În spatele lor, într-un alt microbuz, erau şi alţi colegi. Ei au fost cei care au sunat la 112. Au văzut cu ochii lor cum duba intră pe contrasens, rupe parapeţii şi sare de pe pod, direct în râu.

Pe imaginile de pe camerele de supraveghere se vede cum de la roata din stânga ies scântei. 

Cel mai tânăr dintre ei avea doar 17 ani. Munceau cu toţii la negru, plantau arbori, pentru a-şi ajuta familiile. Mai aveau doar 20 de kilometri până acasă.

Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă. În Joia Mare, nouă familii se pregătesc de înmormântare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Cei nouă bărbaţi înecaţi în râul Bistriţa nu au avut vreo şansă să se salveze. Duba în care s-au scufundat nu avea geamuri