Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Înapoi la muncă cu ajutorul terapiei: 90.000 de euro pentru consilierea angajaţilor

După aproape un an în care au experimentat munca de acasă, angajaţii din clădirile de sticlă se reîntorc la birou. Companiile au început deja să reamenajeze spaţiile astfel încât salariaţii să se simtă în siguranţă. Dar după munca din sufragerie, oamenii au nevoie de terapie la birou. 

de Andra Mitu

la 27.01.2021 , 20:56

Radu Crăciun, angajat multinaţională: "Interacţiunea cu colegii. Asta mă antrenează cel mai mult. Munca de acasă, cu suişuri şi coborâşuri. Ai momente în care munceşti încontinuu. Ai pregătit programul de la 8 la 5, te trezeşti că la 7 încă lucrezi". 

După un an în care a muncit din sufragerie, Radu s-a întors la birou. Revenirea l-a emoţionat. 

Radu Crăciun, angajat multinaţională: Sincer a fost unul puţin de entuziasm, dar în acelaşi timp şi nostalgie pentru că mă plimbam printre birouri şi mă aşteptam să fie mult mai multă lume".

Vezi și

Simona Mincu,  manager firmă creanţe: "Treptat ne dorim sa aducem la birou toata echipa, însă acest lucru depinde foarte mult de campania de vaccinare".

Prin rotaţie la birou

O altă tânără a revenit de curând la muncă. Lucrează prin rotaţie: când de la birou, când de acasă şi nu şi a întâlnit încă toţi colegii. 

Mai mult de jumătate dintre angajatori au în plan să își cheme angajații la lucru din luna martie, arată un studiu recent. Vorbim despre companii din IT&C, comerț/retail, servicii financiare sau transport și logistică. 

Gabriela Constantinescu, trainer HR: "Cu siguranţă va fi un hibrid, cu siguranţă tandemul între pandemie şi digitalizare a forţat o schimbare profundă la nivelul forţei de muncă".

Olar Bogdan, hr manager: "Vom reveni într-o măsura mai mică de 30% Ne mărim spaţiul şi îl amenajăm pentru această perioadă astfel încât distanţarea şi confortul angajaţilor să primjeze".

La muncă cu consiliere

Siguranţa vine cu un cost-90 de mii de euro a investit această firmă în amenjare şi în consilierea angajaţilor. 

Olar Bogdan, hr manager: "Am adus un psiholog organizaţional, am creat şi vom face diverse ateliere prin care angajaţii să depăşească acel moment greu. Impactul major al acestei perioade a fost izolarea de colegi şi prieteni şi mediul cu care ei erau obisnuiţi".

Experţii spun că terapia va fi vitală în următorii ani. Munca de acasă ar putea să lase urme adânci. 

Daniel Milicescu, specialist securitate în muncă: "Încă de anul trecut s-a observat o tendinţă de dezvoltare exponenţială a serviciilor de consiliere psihologică şi probabil vom vedea acest trend". 

Gabriela Constantinescu, trainer HR: "Sunt si persoane care poate nu au spatiu suficient, care poate au doi, trei copii acasa si au experimentat si scoala online si atunci a fost o0 foarte mare provocare sa gaseasca un echilibru despre viata profesionala si personala".

Studiile mai arată şi că de la începutul pandemiei şi până acum 1 din 5 angajați și-a pierdut locul de muncă. Maria lucra la un salon de cosmetică. În urmă cu două luni a rămas fără job.

Pe piaţa muncii pandemia a lovit cel mai rău în cei studii medii. 

Andra Mitu Like
Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Înapoi la muncă cu ajutorul terapiei: 90.000 de euro pentru consilierea angajaţilor