Antena Meniu Search
x

Video "E plin Clujul". Invazie de ciori într-un cartier din Cluj-Napoca. Oamenii caută disperaţi soluţii pentru a scăpa de zgomotul păsărilor

E invazie de ciori în Cluj-Napoca. În cartierul Gheorgheni, oamenii sunt terorizaţi de zgomotul pe care îl fac păsările şi spun că nu se mai pot odihni din pricina acestora. Autorităţile au achiziţionat şi dispozitive speciale pentru a alunga ciorile, însă fără succes. 

de Redactia Observator

la 28.07.2022, 09:11

Vezi și

Clujenii le-au pus gând rău ciorilor din oraş. În cartierul Gheorgheni, locuitorii nu mai au parte de linişte. Aceştia sunt îngroziţi de zgomotul pe care ciorile îl fac încă de la primele ore ale dimineţii. Oamenii au făcut deja mai multe plângeri către primăria oraşului. 

Gheorghe Şurubaru - City Manager primăria Cluj Napoca: Am efectuat de-a dreptul un studiu, care să ne arate care este cauza excesive populaţiei de ciori. Unul dintre dintre lucrurile care avantajează înmulţirea acestor păsări, este existenţa în jurul municipiului al acestor rampe de deşeuri. 

Soluţii s-au găsit. În urmă cu patru ani, autorităţile au achiziţionat dispozitive de alungare a ciorilor. 

Gheorghe Şurubaru - City Manager primăria Cluj Napoca: Am achiziţionat 15 sisteme cu câte două echipamente, fiecare cu ultrasunet şi laser pe care le-am amplasat în parcul Simion Bărnuţiu.

Pe acelaşi subiect

Clujenii, terorizaţi de ciori

Spre disperarea oamenilor, acestea nu par să dea rezultate.

Localnici: E plin Clujul de ciori, încă din 2002, de când sunt la facultate aici, de atunci e plin de ciori.  Le observăm în fiecare seară. 

- Am auzit că sunt probleme de fapt cu păsările. Cel puţin, în parcările subterane, s-au instalat ţepi.

- Pe cine nu deranjează? Gunoaiele neridicate la timp şi împrăștiate reprezintă un motiv pentru care acestea sunt mai prezente.  

Problema ciorilor este veche. Acestea sunt protejate prin lege în România, iar vânarea lor se pedepseşte cu amendă sau chiar cu închisoare de la 3 luni la un an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » "E plin Clujul". Invazie de ciori într-un cartier din Cluj-Napoca. Oamenii caută disperaţi soluţii pentru a scăpa de zgomotul păsărilor