Antena Meniu Search
x

Ești ocupat mereu? Uite cum ai putea să salvezi timp din lucruri mici.

De când nu ai mai avut câteva minute doar pentru tine, pe care să le petreci în liniște, fără întreruperi și fără să îți zboare gândurile într-o mie de direcții simultan? De când nu ai mai reușit să te relaxezi și să te distrezi împreună cu familia, fără să te acopere grijile de la serviciu sau să-ți amintești vreo responsabilitate pe care nu ai bifat-o încă?

Ești ocupat mereu? Uite cum ai putea să salvezi timp din lucruri mici. - unsplash.com

De când nu ai mai avut câteva minute doar pentru tine, pe care să le petreci în liniște, fără întreruperi și fără să îți zboare gândurile într-o mie de direcții simultan? De când nu ai mai reușit să te relaxezi și să te distrezi împreună cu familia, fără să te acopere grijile de la serviciu sau să-ți amintești vreo responsabilitate pe care nu ai bifat-o încă?

Nu te mai îngrijora: poți să încerci câteva schimbări mici, care să îți organizeze programul zilnic și să îți arate că 24 de ore sunt suficiente pentru tot ce ai de făcut.

Fără multitasking!

Probabil că ți se pare că e mai rapid dacă rezolvi mai multe sarcini în același timp, fie că ești la serviciu, fie acasă, dar multitasking-ul, de fapt, îți mușcă din concentrare și prelungește intervalul pe care îl dai fiecărei probleme. Ca să nu mai spunem că depui și mai mult efort decât e cazul și îți strici buna dispoziție. Învață să îți ordonezi prioritățile și să îți urmezi lista îndeaproape. O să salvezi și timp, și efort, iar ordinea îți va da un sentiment de siguranță întotdeauna, ceea ce te ajută să fii mai eficient ulterior.  

Fii ordonat/ă!

Dacă tot veni vorba de ordine, constanța și rutina economisesc timp fără drept de apel. Așa că întoarce-te la regulile pe care ți le impuneau părinții tăi în copilărie și păstrează ordinea: pune întotdeauna lucrurile în locurile stabilite dinainte, ca să nu consumi timp inutil căutându-le dacă ai nevoie de ele, fie că e vorba de ochelari, chei, lesa câinelui sau desfăcătorul de conserve.

Renunță la Social Media!

Poate nu definitiv, dar măcar nu activa platformele de Social Media în timpul zilei de lucru. Asta nu înseamnă să nu iei pauze în general, ci să folosești scurtul timp liber ca să te relaxezi și să-ți odihnești ochii, nu să-i obosești în continuare dând scroll. Și nu-ți face griji, prietenii te vor putea contacta chiar și așa: doar ai telefon și adresă de e-mail, nu?  

Planifică-ți meniul!

Dacă te gândești în avans la ce îți dorești să pregătești de mâncare pentru următoarele zile, vei salva și timpul pentru cumpărături, și cel pentru prepararea propriu-zisă. În plus, o listă bine pusă la punct o să te ajute să economisești și bani și să nu exagerezi cu achizițiile când ești în supermarket. Ba mai mult, poți congela o parte din preparate și să salvezi timp și pe viitor. Totuși, ai grijă să iei în considerare și preferințele celorlalți membri ai familiei dacă trebuie să gătești pentru ei. Și eventualele certuri îți consumă timp inutil.

Folosește o aplicație pentru traficul auto!

Ai calculat vreodată cât timp consumi blocat în mașină în fiecare dimineață și seară, la orele de vârf? Nu e niciun secret: în medie, 70 de minute pentru un traseu de aproximativ 10 km. Salvează zecile de minute pentru lucruri mai distractive și folosește-te de internet ca să descoperi rute alternative, eventual bazate pe actualizări constante, în care poți să ai încredere...

Fă cumpărături online!

...sau, pe cât posibil, evită traficul cu totul și optează pentru cumpărăturile online, fie că e vorba despre haine, electrocasnice sau chiar piese auto originale cumpărate online. Trebuie, totuși, să ai grijă la măsuri, cantități, ba chiar și la certificatul de garanție și factură. Magazinele online oferă de obicei și consultanță gratuită, deci ar fi util să profiți și de acest serviciu. Livrarea se poate face prin curier rapid în aproape întreaga țară, modalitățile de plată sunt variate și poți beneficia și de opțiunea de retur conform legii în vigoare.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Ești ocupat mereu? Uite cum ai putea să salvezi timp din lucruri mici.