Antena Meniu Search
x
LIVE

Eticheta și țesăturile hainelor. Ce materiale ne sunt recomandate

În această perioadă a anului cei mai mulţi dintre noi facem curat prin şifoniere, punem pe rafturile din spate, hainele de vară şi rearanjăm garderoba. Poate fi ocazia ideală să luaţi etichetele la verificat şi să vedeţi exact ce se ascunde în ţesăturile hainelor pe care le purtaţi.

De Redactia Observator la 15.10.2019, 14:28
Vezi și

În această perioadă a anului cei mai mulţi dintre noi facem curat prin şifoniere, punem pe rafturile din spate, hainele de vară şi rearanjăm garderoba. Poate fi ocazia ideală să luaţi etichetele la verificat şi să vedeţi exact ce se ascunde în ţesăturile hainelor pe care le purtaţi.

Pe cât de important este să ne îngrijim tenul cu produse naturale, pe atât de importante sunt și materialele hainelor pe care le purtăm.

În prezent, hainele organice câştigă tot mai mult teren. Fibrele naturale ar trebui să fie printre primele criterii care să ne ghideze alegerile atunci când vine vorba de piesele vestimentare.

Prima şi cea mai importantă regulă este să spălaţi întotdeauna o piesă vestimentară nouă, înainte să o purtaţi. Nu ştiţi unde a fost depozitată sau cât timp a stat pe raft, aşa că e bine să nu riscaţi să contactaţi vreo boală de piele.

Dana Bratu, medic specialist: Din ce în ce mai mulţi copii se prezintă la dermatolog cu manifestări pruruginoase, dacă unul din părinţi are dermatită atopică, şansele ca unul din copii să facă aşa ceva sunt foarte mari.

Trebuie să acordaţi atenţie inclusiv materialului din care sunt confecţionate. În cazul hainelor organice, ar trebui să se folosească bumbacul, inul, mătasea şi iuta. Fibre naturale care provin de la plante crescute fără chimicale ori fertilizatori.

Alice Goidea, artist: În primul rând cred că ar trebui să ne gândim la planetă, pentru că se degradează foarte greu un produs sintetic şi durează.un timp foarte îndelungat

Cristina Danescu, fondator linii de lana: Avem haine din 100 la sută bumbac, care se poate purta frumos şi este foarte sănătos, avem şi mixuri din lână şi alte materiale, depinde foarte tare ce şi cine doreşte să poarte, cum se înţelege cu materialul.

Totuşi, dacă vă luaţi piese vestimentare confecţionate din materiale sintetice, e indicat să respectaţi o regulă de aur.

Dana Bratu, medic specialist: Înţeleg şi nevoia de a folosi astfel de haine, însă recomand să nu fie purtate direct pe piele, pentru că prin frecare, din cauza transpiraţiei nu putem elimina toţi produşii pielii.

Nici hainele organice nu trebuie alese la întâmplare.

Dana Bratu, medic specialist: Este recomandat să purtăm numai bumbac, dacă se poate bumbac cât mai deschis la culoare, pentru că şi fibrele naturale sunt supuse proceselor de colorare şi aceşti oxidanţi pot să dăuneze, atunci eu recomand un bumbac de culoare alb gălbui, cât mai natural.

Acrilul, poliesterul şi acetatul de celuloză sunt doar câteva dintre fibrele care se folosec cel mai des în procesul de al fabricare al hainelor sintetice.

Şi care semănă, cel puţin la prima vedere, destul de bine cu cele naturale. De pildă, acrilul este similar cu lâna. Şi în acest caz, trebuie să acordaţi detalii anumitor aspecte.

Sorin Mierlea, presedintele InfoCons: În primul rând, să fim foarte atenţi la eticheta produsului, să ţinem minte că este la fel ca la produsele agro alimentare, primul component e în cantitatea cea mai mare, ultimul în cantitatea cea mai mică. Spălăm şi curăţăm produsele doar în conformitate cu ce scrie pe etichetă.

De asemenea, este bine să cumpăraţi hainele doar din magazinele autorizate. În acest fel, aveţi garanţia că am produsul a fost fabricat respectând legislaţia în vigoare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Eticheta și țesăturile hainelor. Ce materiale ne sunt recomandate