Antena Meniu Search
x

O familie de restauratori talentaţi din Reghin dau o înfățișare nouă mobilierului vechi

Obiectele vechi păstrează în ele încărcătura emoţională a generaţiilor trecute şi amintesc de vremurile de demult.

de Sorin Tanţoş

la 16.07.2020, 18:03

Vezi și
  • Lucrează cu pasiune şi pun suflet în ceea ce fac.
  • Afacerea de familie care de 10 ani prosperă.

Poate din acest motiv, de multe ori ne este imposibil să ne despărţim de fotoliile din casa bunicii sau de canapeaua din casa părinţilor, deşi atinse de timp.

Nu trebuie să renunţaţi la amintiri. O familie de restauratori talentaţi din Reghin promite să readucă orice obiect de mobilier la starea de odinioară.

Angajată: Am primit niște scaune pentru retapițat, le curățăm, le şlefuim, apoi schimbăm tapițeria 

Aceste scaune, vechi de mai bine de 50 de ani, ar fi ajuns la gunoi, dacă o mână de oameni pricepuţi nu ar fi intervenit să le salveze.

Lucrează cu pasiune, pun suflet în ceea ce fac, iar lucrul acesta se vede în rezultatul final.

Angajată: Văd că se poate face ceva plăcut, frumos din ceva vechi care chiar mă încântă, chiar mă, când văd că gata produsul din o vechitură şi iese ca și un produs nou. 

O afacere de familie care de 10 ani prosperă şi aduce zîmbete pe feţele clienţilor.

Aura Sântean, proprietară atelier: Avem din ce în ce mai multe comenzi, vin şi cu retapiţările. Oamenii se atașează de piesele de mobilier dragi. Noi le dăm altă șansă la viață. lucrăm cu materiale foarte bune, le schimbăm absolut tot, iar oamenii se bucură extraordinar de mult, nu le vine să creadă de multe ori zic: măi asta nu-i canapeaua mea

Pentru a reda strălucirea de odinioară a mobilierului e nevoie de pictori, sculptori şi tapiţeri talenţi.

Albu Călin, restaurator: Multă muncă manuală care necesită multă migală, multă atenţie, fiindcă orice centimetru de greşeală poate fi fatalătaie

În secolul 19, aceste scaune mobilau castele şi conace. Nu erau cele mai confortabile, dar acest lucru s-a schimbat acum. Restauratorii au păstrat linia, dar au sporit confortul.

Paul Sîntean, șeful atelierului: Când ajungem la structura pentru confort, din păcate, trebuie să o înlocuim. Din fericire avem soluţii de înlocuire potrivite şi , să zicem, de la oameni care ca şi noi, pun suflet.

Cei care doresc să îşi recondiţioneze mobilierul vechi trebuie să ştie că vor avea de îndeplinit două criterii: produsul trebuie să aibă o valoare sentimentală sau estetică şi o bază solidă pe care să se poată lucra.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » O familie de restauratori talentaţi din Reghin dau o înfățișare nouă mobilierului vechi