Terapia cu delfini, modalitatea prin care o mamă din Gorj îşi tratează fetiţa bolnavă de autism
Nu o face în România. Străbate peste 10.000 de kilometri distanţă, până în Mexic, unde această terapie poate fi făcută la un preţ rezonabil.
Nu o face în România. Străbate peste 10.000 de kilometri distanţă, până în Mexic, unde această terapie poate fi făcută la un preţ rezonabil. Iar rezultatele sunt remarcabile. În doar câteva luni, fetiţa de 7 ani, care până atunci nu vorbea, a început să spună „mama", să râdă şi să socializeze cu cei din jur.
Încet, încet, cu o răbdare infinită, Anastasia a reuşit să iasă din lumea ei, însă calea spre vindecare a fost încă de la început o cursă cu obstacole. Avea numai 3 ani şi jumătate când familia a primit diagnosticul crunt.
Soluţia a venit tocmai de peste Ocean. După nopţi nedormite în care a căutat pe Internet cum se poate trata autismul, femeia a luat drumul Mexicului. Au urmat peste 50 de şedinţe, în apă, alături de delfini.
- Kanye West anunţă că a fost diagnosticat greşit cu tulburare bipolară şi suferă de fapt de autism
- 15 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 15 februarie, Sfântul Apostol Onisim. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 15-16 februarie. Ce nu trebuie să ratezi
- Antrenează-ți creierul ca un campion: Cursurile Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, Sesiunea...
În 2018, mama Anastasiei a fost acceptată ca voluntar la centrul de recuperare din Leon. Iar asta a însemnat o reducere semnificativă a costurilor. Chiar şi fără acest preţ preferenţial, tratamentul din Mexic este mai ieftin decât cel din România. O şedinţă de terapie cu delfinii ajunge la 330 de lei, în timp ce la noi costurile se ridică la 240 de euro/zi. Procedura este însă controversată la nivel mondial.
Potrivit estimărilor, în România, există peste 30.000 de copii cu autism.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰