Video Festival de Artă Stradală, organizat la Sibiu. Peste zece faţade vor fi pictate de tinerii artişti
Clădirile gri prin viaţă şi culoare cu ajutorul artiştilor. Se întâmplă la Sibiu, acolo unde peste zece faţade vor fi pictate de participanţii la Festivalul de Artă Stradală, ajuns la cea de-a şaptea ediţie. Lucrările realizate în acest an vor completa Galeria de Arta Stradală în aer liber din Sibiu, o expoziţie atipică, accesibilă tot anul atât localnicilor cât şi turiştilor.
În curtea liceului Octavian Goga artiştii crează o lume de poveste prin intemediul picturilor murale.
Harcea Pacea, artist: Un copac cumva populat de umanitate si exploatat de umanitate în acelaşi timp. Date fiind şi schimbările climatice tot mai accentuate, viiturile, defrişările şi aşa mai departe, am zis că ar merge reprezentat ceva din sfera asta.
Pe un zid alăturat, alţi doi artişti lucrează la prima poezie murală sub forma unui. joc de Tetris.
Lumi Mihai, artista: Noi ne-am dorit să fie muralul acesta o primă poezie amplasată urban, e o poezie de dragoste. Important este ca toţi să aibă acces la starea asta scurtă de beatitudine. O sa fie un tetris, e un joc tetris, dar pe piese o să fie amplasate nişte litere şi practic tu îl parcurgi şi îl citeşti în acelaşi timp.
- Parada modei pe uliţele satului, în Sibiu. Feeric Fashion Week a celebrat simplitatea într-o ediţie atipică
- Parcul "Povestea Calendarului", cel mai neobişnuit parc din România: "În spatele oricărui proiect există o poveste"
- Prima apariție publică a lui Klaus Iohannis, după ce a plecat de la Cotroceni
- Gripa a făcut a şasea victimă din acest sezon. Bărbatul avea 57 de ani, nu era vaccinat şi avea mai multe...
- Tzancă Uraganu a făcut playback în faţa a sute de liceeni, în Sibiu. Artistul spune că i s-a cerut să cânte...
Altă faţadă, altă pictură inedită.
Toma Andreea, artistă: Lucrarea prezintă cumva poziţia omului în societate, în momentul de faţă, cum ne orientăm, cum ne privim sau nu privim spre viitor, personajul are ochelari VR, deci cumva e în prezent dar şi în viitor, aşezat într-un glob pământesc.
Localnicii sunt încântaţi de operele tinerilor artişti.
Localnic: Consider ca au un talent la vârsta lor destul de bun. E o idee foarte bună, mai ales că dă alt aspect locului, altă viaţă, e ceva de viitor să zicem aşa. Plăcut ochiului şi iniţiativa este foarte bună.
Andrei Oltean, organizator: Ne bucurăm foarte mult că în al şaptelea an consecutiv putem continua acest demers de a înfrumuseţa oraşul prin pictură şi prin artă, ne bucurăm foarte tare că lumea începe tot mai mult să prindă acest gust estetic. Avem 17 artişti, 11 locaţii pe care le pictăm, tema de anul acesta este "rethink".
Până acum zeci de blocuri, licee şi faţade ale clădirilor din Sibiu au fost reabilitate cu ajutorul picturilor murale.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰