Antena Meniu Search
x

Festival pescăresc pe malul Dunării

Un adevărat răsfăţ culinar are loc într-o comună constănţeană, de pe malul Dunării. Acolo se desfăşoară prima ediţie a festivalului pescăresc "Lotca de argint"

Vezi și

Un adevărat răsfăţ culinar are loc într-o comună constănţeană, de pe malul Dunării. Acolo se desfăşoară prima ediţie a festivalului pescăresc "Lotca de argint"

Localnicii au pregătit zeci de preparate din peşte după reţete tradiţionale lipoveneşti, irezistibile privirii, mirosului, dar mai ales gustului.

De o săptămână muncesc gospodinele din Ghindăreşti. Sunt experte în preparatele din peşte şi nu au nevoie de foarte mult timp pentru a-l găti. Dar până când este pus în tigaie, pe gratar sau la fiert, el trebuie sa fie pregătit cu multă răbdare şi îndemânare. Unele reţete au secretul lor, iar garniturile dau un plus mâncării. Şi sunt foarte aspectuoase.

După ce gospodinele gătesc peştele în diferite feluri, îşi folosesc imaginaţia să îl prezinte la Festival. Cine ajunge la Ghindăreşti va mânca din cele mai bune preparate. Fiecare reţetă are secretul ei, iar gustul peştelui preparat la Dunăre nu se compară cu nicio altă bucătărie.

Mâncărurile de la festival primesc nota maximă. Nici organizatorii nu au rezistat în faţa bucatelor delicioase.

Festivalul de peşte de la Ghindăreşti se închieie mâine, iar astăzi va fi organizat un concurs de pescuit, dar şi un concert de muzică lipovenească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Festival pescăresc pe malul Dunării