Festivalul Street-Food, la Cluj. Pofticioșii pot lua masa la iarbă verde
Bucătarii nu mai aşteaptă redeschiderea restaurantelor, aşa că au făcut front comun direct în stradă. Din camioane sau rulote, gătesc chiar în faţa clienţilor. Şi fac de toate. De la burgeri... la fine-dining. La Cluj-Napoca, pofiticoşii au luat masa direct pe iarbă.
- Locul de luat masa este la iarbă verde.
- Festivalul durează o lună.
Bucătarii au încins cuptoarele în rulote sau camioane. De la pizza la hamburgeri şi salate, s-au întrecut în gusturi şi arome.
Locul de luat masa a fost amenajat la iarbă verde. După masă, oamenii s-au relaxat la umbră şi s-au dat în leagăne.
”E ceva plăcut, aer liber, verdeaţă”, spune un vizitator.
Tuturor persoanelor care vin aici, le este măsurată temperatura şi la intrare, în mod obligatoriu, îşi vor dezinfecta mâinile. Pe lângă toate acestea, clienţii pot consuma produsele doar aşezaţi la mesele amplasate la o distanţă de cel puţin 3 metri între ele.
Festivalul gastronomic în aer liber este o alternativă sănătoasă la restaurantele închise în această perioadă.
Bianca Szocs, organizator: Avem 12 vendori cu preparate diferite de la burgeri, canoli, vafe, pizza, cam de toate într-un decor special amenajat, tematic.
chef Ciprian Spancioc: Ne bucurăm că piaţa se miscă şi că în sfârşit avem public. Pentru noi este piaţa la care am muncit ani de zile.
Festivalul Street-Food durează o lună.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰