Fiscul propune un magazin online pentru produsele confiscate
E oficial, ANAFul e pus pe făcut bani. Planul e ca din două clickuri, românii să apeleze la fisc atunci când vor să îşi cumpere haine, bijuterii şi electronice.
E oficial, ANAFul e pus pe făcut bani. Planul e ca din două clickuri, românii să apeleze la fisc atunci când vor să îşi cumpere haine, bijuterii şi electronice. Ministrul Finanţelor a anunţat intenţia inclusiv ca autorităţile să ceară mai puţini bani pentru maşinile şi locuinţele pe care le execută silit.
Un tabel fără imagini şi fără descriere a produselor. În era comerţul online, aşa arată pagina ANAF dedicată bunurile confiscate. Textile, electronice şi electrocasnice, bijuterii, maşini - toate aşteaptă cumpărători. Dar niciun produs nu poate să fie achiziţionat online. Clienţii trebuie să meargă în magazinele ANAF. Şi există doar unul în fiecare judeţ. Iar cine îşi doreşte o maşină trebuie să participe la licitaţiile lunare. Pentru a reduce birocraţia, ministrul Finanţelor vrea o schimbare rapidă.
Acum ANAF caută site-uri dispuse să găzduiască şi oferta statului. Nu se ştie cum se va împărţi profitul şi dacă nu cumva produsele confiscate de stat se vor scumpi. Pentru o tastatură, ANAF cere acum 14 lei. Un mare magazin online vinde acelaşi produs cu 13 lei. Pentru un bec, ANAF cere un leu şi 50 de bani. Şi nu este cel mai mic preţ din piaţă.
- 15 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 15 februarie, Sfântul Apostol Onisim. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 15-16 februarie. Ce nu trebuie să ratezi
- Antrenează-ți creierul ca un campion: Cursurile Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, Sesiunea...
- 14 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
Cu toate acestea, Fiscul are clienţi mulţumiţi.
Şeful Finanţelor vrea să simplifice şi modul în care se vând casele. Statul nu va mai stabili preţul de la care porneşte licitaţia.
Economiştii propun şi un parteneriat cu agenţii imobiliari. Titlurile de valoare confiscate de stat vor fi vândute - contracost - de brokeri. Anul trecut, ANAF a strâns peste 21 de milioane de lei din valorificarea bunurilor confiscate şi aproape 230 de milioane de lei din executările silite.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰