Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Gorj, locul unde a apărut primul caz de coronavirus din România va găzdui primul centru complex de recuperare post-Covid, cu ajutorul Fundaţiei Mereu Aproape

Speranţa se naşte acolo unde a început calvarul. Gorj, locul unde a apărut primul caz de coronavirus din România, va găzdui primul centru complex de recuperare post-Covid, cu ajutorul Fundaţiei Mereu Aproape. Un proiect de suflet, pe care l-am lansat în Observatorul de la ora 13. E o mână de ajutor întinsă spre pacienţii care au sechele după infectarea cu coronavirus. Fie respiratorii, fie psihologice. Pentru că lupta cu boala nu se încheie odată ce testul devine negativ.

de Redactia Observator

la 18.03.2021 , 20:36

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Doar sunetul pădurii se aude la poalele munţilor din Runcu, Gorj. Ascuns în mijlocul naturii, la 780 de metri altitudine, primul centru complex de recuperare post-covid se va face anul acesta şi îşi va deschide în curând uşile. Mai exact toate cele 365 de uşi.

Alessandra Stoicescu, preşedintele Fundaţiei "Mereu Aproape": E un loc fabulos, începând de la clădirea aceea în formă de Y, care parcă îmbrăţişează muntele, în care se află, la povestea celor 365 de uşi, ca să fie un an întreg, şi până la echipa medicală, toţi au spus Da, aici facem primul centru de recuperare post covid. Locul acela minunat, în care oamenii fac minuni pentru cei cu boli de plămâni, iar acum va apărea acolo un centru cu toată aparatura.

Centrul va fi modernizat cu ajutorul Fundaţiei Mereu Aproape, pentru pacienţii care au scăpat de Covid, dar nu şi de efectele bolii. Pentru că un test negativ e doar vârful unui aisberg de probleme.

Vezi și

Medic pneumolog, Mihaela Brânzan: Rămân nişte sechele. De exemplu, se poate prezenta ulterior cu o dispnee de efort, cu greutate la respiraţie, poate să persiste oboseala musculară, dureri musculare, dureri articulare, o astenie fizică, chiar ameţeli în cazul în care a avut şi afectare cerebrală mai importantă.

La toate se adaugă incertitudinea.

Alessandra Stoicescu, preşedintele Fundaţiei "Mereu Aproape": Eu am trecut prin boală, alături de toată familia, şi ştiu care sunt emoţiile, ştiu sentimentul de nesiguranţă pe care îl ai. Nu ştii ce se va întâmpla în următoarea oră, nu ştii care vor fi sechelele, nu ştii cât de greu va fi pentru tine, dar mai ales pentru copilul tău, pentru părintele tău, pentru soţul tău, pentru ceilalţi. Şi ce se va întâmpla. Încotro să o iei?

O întrebare la care oferă răspuns o echipă complexă de medici, în centrul de la Runcu - singurul dotat cu o salină de suprafaţă. Secţia de recuperare are, în acest moment, 39 de paturi, iar pacienţii pot rămâne aici până la 14 zile.

Ștefania Ionică, șefa clinicii de recuperare: Suntem o echipă multidisciplinară din care face parte medicul de reabilitare pulmonară, medicul pneumolog, fiziokinetoterapeutul, asistenţii medicali, de asemenea, avem şi preot, în curând, sperăm şi un psihoterapeut care ne ajută să gestionăm această afecţiune nouă.

Cu ajutorul vostru, al tuturor, Fundaţia Mereu Aproape continuă să sprijine mii de oameni, atunci când au cea mai mare nevoie de ajutor: în faţa unei boli.

Alessandra Stoicescu, preşedintele Fundaţiei "Mereu Aproape": ​Avem deja un prim partener, care este Sika si multumesc acestei companii. Ultimii doi ani, concentraţi şi mai mult pe zona medicală, am făcut investiţii în Sănătate, în spitalele care există şi care primesc mii de pacienţi peste tot în ţară, de aproape patru milioane şi jumătate de euro. Toate aceste lucruri reprezintă poate totul pentru un pacient.

Centrul complex de la Runcu va pune la dispoziţia pacienţilor aparatură pentru recuperare respiratorie, neuromusculară, kinetoterapie în aer liber, recuperare emoţională şi halo terapie în singura salină de suprafaţă găzduită de un spital, din România. În plus, vor fi organizate discuţii săptămânale cu o echipă multidisciplinară de specialişti, care vor răspunde la toate întrebările pacienţilor despre COVID-19, urmări și viață refăcută.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Gorj, locul unde a apărut primul caz de coronavirus din România va găzdui primul centru complex de recuperare post-Covid, cu ajutorul Fundaţiei Mereu Aproape