Antena Meniu Search
x

Video Gabriel, tânărul cu inimă de copil care creează miniaturi ale celor mai cunoscute clădiri din lume. "El cumva se dezvoltă prin acestă pasiune"

Are 26 de ani, o inimă de copil şi o pasiune aparte. Creează miniaturi ale celor mai cunoscute clădiri din lume. Şi face asta doar din memorie. Este suficient să vadă o poză sau o filmare, şi procesul de creaţie poate începe. Vorbim despre Gabriel, un tânăr care şi-a petrecut toată viaţa într-un centru social.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 11.06.2021, 17:46

Vezi și

Câteva bucăţele de lemn, lipici, culoare şi multă pasiune. Iată ingredientele necesare pentru a crea adevărate opere de artă. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: "Catedrala Sfântul Vasile Blajenîi din Moscova, cetatea ţărănească din Prejmer aici, sau Turnul Big Ben din Londra, sunt doar câteva din cele peste 200 de lucrări pe care bărbatul le-a realizat într-un decurs de 4 ani, doar pe baza memoriei vizuale".

Gabriel are 26 de ani şi se află în grija asistenţilor sociali din Braşov. Arta este modul în care reuşeşte să se exprime, o cale de comunicare cu cei din jurul lui. 

Adrian Diac, şef de centru: "Îi place să pună în operă ceea ce vede. Merge în fiecare ultimă duminică din lună într-o excursie, iar când vine, se apucă febril de treabă, să arate şi celorlalţi unde a fost el şi aşa cum a văzut el lucrurile".

Pe acelaşi subiect

Se exprimă prin artă

Îşi petrece timpul în curtea centrului, departe de agitaţie şi concentrat la următoarea machetă. În mâinile lui bucăţile de lemn se transformă.

Antonia George, instructor de educaţie: "Nu ţine cont de nimic: de vreme, de loc, de moment, de nimic. Unde i se pare lui că iese mai bine lucrarea, acolo lucrează. El se axează pe ceva anume şi atunci, în momentul în care este foarte ataşat de acea lucrare, lucrează de dimineaţă până seara. Nu-l putem lua. În afară de mese, nu poate să facă altceva, decât machete". 

Antonia George, instructor de educaţie: "El cumva se dezvoltă prin acestă pasiune. Este foarte bine informat referitor la ţara noastră. Ştie foarte multe catedrale, biserici şi alte chestii pe care poate şi mulţi dintre noi nu le cunoaştem". 

Pentru Gabriel lucrările sunt cele mai de preţ comori. Este mândru că are propria expoziţie în cadrul centrului şi speră ca pe viitor să îşi dubleze colecţia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Gabriel, tânărul cu inimă de copil care creează miniaturi ale celor mai cunoscute clădiri din lume. "El cumva se dezvoltă prin acestă pasiune"