Antena Meniu Search
x

Gigi Becali îl va ajuta pe Marius, tânărul care a primit o inimă nouă

Marius a primit o inimă nouă de la francezi. Şi, acum, un ajutor nesperat de la un român. Gigi Becali. Omul de afaceri a decis să îl ajute. Pe Marius, medici cu suflet l-au înscris pe o listă de transplant în Franţa, după ce au realizat că nu va primi o inimă nouă la timp, în România

Vezi și

Marius a primit o inimă nouă de la francezi. Şi, acum, un ajutor nesperat de la un român. Gigi Becali. Omul de afaceri a decis să îl ajute. Pe Marius, medici cu suflet l-au înscris pe o listă de transplant în Franţa, după ce au realizat că nu va primi o inimă nouă la timp, în România. 

Acolo a locuit cu părinţii un an, într-o rulotă, şi au mâncat pâine cu nuci. Marius a primit şansa la o viaţă nouă, dar avea nevoie de tratament. Şi de o locuinţă curată în care să stea până când se poate întoarce acasă.

Marius e fericit şi zâmbeşte. Acum ştie că poate să îşi ducă proiectul la bun sfârşit. Un proiect diferit de cel al unui om obişnuit, un proiect lung început în urmă cu 19 ani, care a avut tot timpul ca unic scop: supravieţuirea.

Cu banii pe care omul de afaceri îi va dona, Marius trebuie să îşi acopere o chirie lângă spital şi tratamentul de recuperare în valoare de 500 de euro lunar. Medicii refuză să îi semneze ieşirea dacă părinţii nu fac dovadă că are un apartament curat în care să locuiască. Rulota de la marginea Parisului, în care au trăit mai bine de un an, toţi trei, nu este septică şi îi poate pune în pericol viaţa.

După un an de coşmar trăit în câmp, după un atac cerebral făcut la stres, cu un soţ bolnav după ea şi un fiu care tocmai a trecut printr-un transplant de inimă, Mariana Stoica răsuflă în sfârşit uşurată şi are curajul să privească spre viitor.

Marius va mai rămâne câteva zile în spital, după care, toţi trei se vor muta într-un apartament din apropiere. Urmează un an de tratament si recuperare. Şi cum nu mai vrea să irosească timp, Marius a decis să se înscrie la şcoală.

Marius Stoica a primit o inimă la Paris după ce medicul Gabriela Cozmaniciuc a reuşit, în urmă cu un an, să îl înscrie pe o listă de transplant din Franţa. Şansa tânărului a fost ca donatorul să fie compatibil cu el şi nu cu sutele de francezi care aşteaptă pe liste.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Gigi Becali îl va ajuta pe Marius, tânărul care a primit o inimă nouă