Antena Meniu Search
x

De la proteste, la petreceri care ţin zile în şir. Cum s-a transformat sărbătoarea de 1 Mai de-a lungul anilor

De la protestele clasei muncitoare, la petreceri fără inhibiţii. De la muncă până la epuizare, la învârtit micii pe grătare. Sărbătoarea de 1 Mai a suferit multe transformări de-a lungul timpului.

Vezi și

De la protestele clasei muncitoare, la petreceri fără inhibiţii. De la muncă până la epuizare, la învârtit micii pe grătare. Sărbătoarea de 1 Mai a suferit multe transformări de-a lungul timpului.

1 Mai nu mai este ca pe vremea părinţilor şi bunicilor noştri. Ziua internaţională a muncitorilor şi a muncii a căpătat în zilele noastre o altă semnificaţie. E ziua naţională a distracţiei. În orice colţ de Românie, petrecerile au luat locul defilărilor obligatorii.

La Vama Veche, ziua uneşte tinerii şi ridică în aer fum gros cu arome îmbietoare. Friptura se face pe muzică rock. Şi cu boxa la picioare. 

Meniul e la înălţime. La fel şi imaginile pe care un grup de tineri din Cluj le trimite prietenilor de acasă. Aşa, reuşesc să unească două locuri de Românie de 1 Mai. Şi să-i simtă aproape pe cei dragi. 

Lăsăm grupul de rockeri din Vama Veche lângă grătarul cu pui şi plecăm spre Olimp. Ne amintim că 1 Mai este o zi a mişcării muncitoreşti care a câştigat  drepturi de care angajaţii se bucură şi astăzi. În bucătăria unui restaurant de pe litoral, oamenii sărbătoresc ziua prin muncă. 

Unii s-au obişnuit să lucreze, când ţara e în vacanţă,iar alţii plâng după timpul liber. 

Pe terasă aşteaptă clienţii. Unii dintre ei îşi mai amintesc de 1 Mai, din vremea copilăriei. Alţii, se bucură de sărbătoarea de acum şi de timpul liber pe care-l aduce minicanţa ce îi este dedicată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » De la proteste, la petreceri care ţin zile în şir. Cum s-a transformat sărbătoarea de 1 Mai de-a lungul anilor