Antena Meniu Search
x

Hotelierii vor să aducă în România ospătari şi bucătari din Asia, ai noştri fiind plecaţi peste hotare

Şezlonguri gratuite pe litoral? Poate peste 10 ani, atunci când expiră contractele de concesiune existente pe plaje.

Vezi și

Şezlonguri gratuite pe litoral? Poate peste 10 ani, atunci când expiră contractele de concesiune existente pe plaje. Până atunci, vom continua să plătim în plin sezon preţuri ameţitoare pentru un loc pe nisip. Totuşi, ministrul Turismului vrea să schimbe legea mai devreme. Hotelierii au şi alte probleme. Vor să aducă în România ospătari şi bucătari din Asia, pentru că ai noştri au plecat de mult în vest.

El este Chris. Chef filipinez. Venit în România în urmă cu 7 ani, lucrează în restaurantul unui hotel de 5 stele din centrul Capitalei. Are abilităţi de jongler, iar efectul vizual este garantat.

Şi Joseph este tot din Filipine. Ne găteşte astăzi sushi, preparat tradiţional japonez.

Ambii bucătari au plecat din ţara lor din cauza sărăciei. Spun că din banii pe care îi câştigă în România, le rămâne destul pentru a-şi ajuta şi rudele de acasă. Ba chiar, visează la mai mult.

Pe acelaşi subiect

Asiaticii ar putea fi răspunsul pentru lipsa forţei de muncă de pe litoral, vara viitoare. Hotelierii i-au cerut ministrului Turismului să găsească o soluţie pentru a angaja mai uşor personal din China, Filipine sau Thailanda.

Alţii, în schimb, cer facilităţi pentru a-i ţine în ţară pe români.

Toate aceste idei sunt adunate pentru mult trâmbiţata lege a turismului, care se află în dezbatere publica. 

O problemă care trebuie rezolvată este şi concesionarea plajelor de hotelieri, nu de intermediari, cum se întâmplă acum. 

Doar că actualele contracte au fost făcute pe 10 ani. Aşa că va mai trece ceva timp până când să avem şi noi şezlonguri incluse în preţul de cazare, aşa cum se întâmplă la bulgari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Hotelierii vor să aducă în România ospătari şi bucătari din Asia, ai noştri fiind plecaţi peste hotare