Antena Meniu Search
x

Importurile de pungi subțiri, din plastic, au fost interzise. În curând, dispar și din magazine

Pungile subţiri, din plastic, devin istorie. De la 1 iulie, distribuitorii nu mai au voie să le importe. Pe de altă parte, comercianţii din pieţe şi magazine mai au jumătate de an să găsească soluţii pentru înlocuirea lor.

Vezi și

Pungile subţiri, din plastic, devin istorie. De la 1 iulie, distribuitorii nu mai au voie să le importe. Pe de altă parte, comercianţii din pieţe şi magazine mai au jumătate de an să găsească soluţii pentru înlocuirea lor.

Din 2019, vânzarea pungilor de plastic cu mâner va fi interzisă. Deja, în unele magazine, au fost înlocuite cu pungile biodegradabile. Costă mai mult, dar sunt mai prietenoase cu mediul.

Pungile subţiri pe care, până acum, le găseam peste tot în magazine şi în pieţe, vor dispărea. Iar din 2019, vânzarea lor va fi complet interzisă. 

Deja producătorii români schimbă modul de lucru în fabrici. 

Octavian Simion, producător de pungi: "Linia de producţie va fi adaptată pentru folie mai groasă, iar utilajele vor avea nevoie de modificări pentru granula biodegradabilă. Trebuie să ne reorietăm către sacoşele mai groase, mult mai groase şi către pungile biodegradabile."

Pungile biodegradabile sunt soluţia la care au apelat aproape toţi retailerii. Este o diferenţă de aproape 20 de bani între acestea şi pungile clasice. 

Octavian Simion, producător de pungi: "Nu necesită costuri foarte mari din punctul de vedere al producţiei. Pur şi simplu, impactul va fi către clientul final care va plăti o sacoşă de patru, cinci ori mai scumpă, probabil."

Dacă în marile magazine situaţia e mai simplă, la piaţă oamenii vor merge de acum cu sacoşele de acasă. 

Octavian Simion, producător de pungi: "Va scădea consumul pungilor. Asta cu siguranţă. Fiind un produs mult mai scump, automat oamenii o să îşi reamintească să apeleze la sertarul cu pungi de acasă mai des."

Europa duce o luptă aprigă cu deşeurile din plastic. Iar România trebuie să alinieze noilor reguli. 

Într-un singur an, în Uniunea Europeană se produc aproape 16 milioane de tone de deşeuri din ambalajele din plastic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Importurile de pungi subțiri, din plastic, au fost interzise. În curând, dispar și din magazine