În care județe sunt cele mai multe locuri de muncă vacante. Acolo te angajezi imediat
În România există zeci de mii de locuri de muncă vacante și niciun județ în care să nu fie măcar 50 de posturi libere. Îți arătăm cum este situația în fiecare zonă.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
În România există zeci de mii de locuri de muncă vacante și niciun județ în care să nu fie măcar 50 de posturi libere. Îți arătăm cum este situația în fiecare zonă.
Bucureștiul este fruntaș când vine vorba despre numărul de posturi vacante, fiind urmat, la mare diferență, de județul Sibiu. Când vine vorba despre profesiile căutate, găsim profesii variate, de la paznici și vânzători, la dezvoltatori de aplicații web. Iată care sunt zonele în care se găsesc cele mai multe posturi vacante:
În sudul țării, Capitala deține supremația
Este cel mai mare oraș din țara noastră și cel mai puternic din punct de vedere economic, așa că nu este de mirare că în București sunt și cele mai multe posturi vacante. 3510 locuri de muncă își așteaptă candidații aici. Este și orașul cu cele mai mari salarii de la noi din țară, media veniturilor salariale fiind de 2.813 lei net pe lună. În top urmează Ilfov, cu 1467 de posturi vacante, o altă zonă recunoscută ca fiind una puternică din punct de vedere economic.
În topul județelor cu cele mai multe locuri de muncă disponibile urmează Argeșul, cu 1048 de posturi, apoi Dolj, cu 909, și topul este completat de Prahova, cu 780. De cealaltă parte, în Ialomița sunt doar 122 de locuri de muncă disponibile, în vreme ce în județiul vecin, Călărași, 194.
Ce județe din vest au cele mai multe locuri de muncă libere și ce se caută
Nici în vestul țării lucrurile nu stau rău. În Timișoara sunt 964 de posturi vacante, în mai multe domenii. Nici nu este o surpriză că acest județ se regăsește printre cele cu multe locuri de muncă disponibile, pentru că este un județ foarte dezvoltat din punct de vedere economic. Poți afla foarte ușor ce profesii se caută în acest județ, consultând această listă de joburi din Timișoara. După cum vezi, domeniile sunt foarte variate, la fel și angajatorii. Acest județ se înscrie, de asemenea, și printre puținele în care salariul mediu net trece de 2.000 de lei lunar.
Alte județe din vestul țării unde există multe locuri de muncă sunt Arad, cu 903, și Satu Mare, cu 775. Cam în aceeași zonă, dar mai spre centru, găsim un alt județ cu multe locuri de muncă disponibile – Sibiu – acolo unde sunt 1734 de posturi vacante. De cealaltă parte, în Sălaj, se găsesc doar 54, iar în Mureș 197.
În Moldova sunt cele mai puține posturi vacante
Județele din Moldova sunt cele în care se găsesc cele mai puține locuri de muncă vacante. Cele mai multe sunt în Iași, 587. Acest județ este urmat de Neamț, cu 457 și Galați cu 214. Cele mai puține sunt în Bacău, Suceava și Botoșani, unde numărul locurilor de muncă disponibile este de aproximativ 50.
Cum își percep românii serviciul
Un studiu IRES a scos la iveală faptul că românii sunt satisfăcuți de serviciul pe care îl au, chiar dacă spun că sunt stresați și că lucrează ore suplimentare. 62% dintre angajații români au spus că sunt mulțumiți și foarte mulțumiți de jobul pe care îl au în prezent.
Peste jumătate dintre români spun că jobul pe care îl au li se pare interesant, provocator și motivant. În ceea ce privește salariul, 44% dintre ei își percep salariul ca fiind bun și foarte bun, în vreme ce 26% spun că salariul lor este slab și foarte slab. Cele mai dorite beneficii în rândul angajaților români sunt, în ordinea preferințelor: asigurările medicale, primele de sărbători, tichetele de masă și tichetele cadou.
În județul în care locuiești tu se găsesc ușor locuri de muncă?
Sursa foto: Shutterstock
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰