Indicaţiile specialiştilor în lupta împotriva ţânţarilor (Video)
Ploile au lăsat în urma lor pe lângă multe alte probleme şi una extrem de sâcăitoare, ţânţarii. Mai agresivi şi mai mari decât în anii trecuţi, aceştia îşi aleg cu atenţie ţintele, în funcţie de grupa de sânge şi chiar de culoarea hainelor. În Capitală, abia acum se face prima dezinsecţie.
Ploile au lăsat în urma lor pe lângă multe alte probleme şi una extrem de sâcăitoare, ţânţarii. Mai agresivi şi mai mari decât în anii trecuţi, aceştia îşi aleg cu atenţie ţintele, în funcţie de grupa de sânge şi chiar de culoarea hainelor. În Capitală, abia acum se face prima dezinsecţie din acest an.
În parc, pe stradă sau în case, roiurile de ţânţari atacă necontenit, în ciuda măsurilor de protecţie pe care oamenii încearcă să le ia.
Este mijlocul lunii iunie şi în Capitală abia acum a fost semnat contractul pentru dezinsecţie. În această dimineaţă au ieşit şi primele utilaje să stropească în parcurile marii. Va fi nevoie de 7 zile ca să fie împrăştiate soluţii în tot oraşul.
Tânţarii, care pot răspândi prin înţepătură boli grave, sunt tot mai agresivi, dar şi mai mari.
Şi în Oradea, insectele s-au înmulţit îngrijorător după ce ploile s-au oprit, iar temperaturile au crescut.
În Constanţa, s-au luat chiar şi măsuri mai puţin obişnuite. Lacurile şi microrezervaţiile au fost populate cu specii care mănâncă larvele de ţânţari şi le mănâncă într-un număr destul de mare.
Medicii spun că grupa sanguină, alimentaţia, transpiraţia şi chiar culoarea hainelor ne pot transforma în ţinte pentru ţânţari. De aceea, se recomandă purtarea hainelor în culori cât mai pale şi soluţii care să mascheze mirosul uman.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰