Antena Meniu Search
x

Ținea o comoară în casă!

Peste 600 de tablouri despre care se crede că ar face parte din patrimoniul naţional dar şi al altor state din Uniunea Europeană au fost descoperite de poliţişti în casa unui bărbat din Satu Mare.

Vezi și

Peste 600 de tablouri despre care se crede că ar face parte din patrimoniul naţional dar şi al altor state din Uniunea Europeană au fost descoperite de poliţişti în casa unui bărbat din Satu Mare

În casa din localitatea Dacia, aflată foarte aproape de graniţa cu Ungaria, au descins zilele trecute armate de procurori şi poliţişti. Mai puţin preocupaţi de artă, dar curioşi din fire, vecinii au privit spectacolul ca la film.

Procurorii au ridicat peste 600 de tablouri, unele dintre el semnate Monet, Nicolae Tonitza sau Aurel Pop. Proprietarul fabuloasei colecţii, un bărbat de 47 de ani, este un mare pasionat de artă, spun vecinii.

Poliţiştii au ajuns să facă marea descoperire după ce l-au oprit pe bărbat în trafic pentru un control de rutină. Au văzut în maşina lui 15 tablouri, lăzi de zestre şi articole artizanale pentru care omul nu avea însă documente.

Anchetatorii au motive să creadă însă că, dacă într-adevăr sunt originale, operele de artă aparţin patrimoniului naţional sau european. Şi unele nu puteam ajunge la el decât dacă erau furate.

Tablourile au fost confiscate. Pentru că poliţia nu are unde să le ţină, le-a depozitat până la terminarea anchetei la Castelul din Carei. Lucrările vor fi analizate de experţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Ținea o comoară în casă!