Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Transilvania, regina influențelor culinare

Atunci când saşii şi maghiarii convieţuiesc, ies arome nebănuite în bucătăria transilvăneană. De la celebrul gulaş până la supa de chimen sau ciolanul caramelizat în bere neagră, gastronomia românească a avut doar de câştigat de pe urma influenţelor aduse de minorităţi.

de Redactia Observator

la 29.11.2019 , 22:08

Atunci când saşii şi maghiarii convieţuiesc, ies arome nebănuite în bucătăria transilvăneană. De la celebrul gulaş până la supa de chimen sau ciolanul caramelizat în bere neagră, gastronomia românească a avut doar de câştigat de pe urma influenţelor aduse de minorităţi. Aşa se face că nicăieri în România nu găsim o diversitate culinară atât de mare ca cea din zona Transilvaniei.

Transilvania e locul unde se împletesc reţete româneşti, săseşti şi maghiare. O zonă gastronomică bogată în arome. Supa de chimen, de exemplu, e nelipsită de pe mesele saşilor în serile reci de iarnă. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vezi și

Astăzi, reţeta păstrată din moşi strămoşi este îmbogăţită cu ingrediente noi de chefii acestui restaurant din Sibiu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ciolanul copt în bere neagră şi servit cu o garnitură de varză roşie completează meniul săsesc.

După ce varza s-a aburit bine alături de ceapă, zahăr şi cimbru, se îndulceşte cu o mână de merişoare. 

Şi cârnăciorii weisswurst, condimentaţi cu măghiran sau cu ghimbir, fac faimoasă bucătăria săsească tradiţională. Legenda spune că sunt atât de subţiri încât, pe vremuri, hangii din Bavaria îi strecurau prin gaura cheii, pentru a-i hrăni pe cei încuiaţi în afara zidurilor cetăţii în timpul stării de asediu.

Bucătăria noastră este unică şi datorită influenţei maghiare. 

Paprika, atât de populară astăzi, este apreciată de către maghiari încă din secolul al XVI-lea. Atunci, condimentul, răspândit de otomani, apărea în cea mai veche carte de bucate a Ungariei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri sociale » Transilvania, regina influențelor culinare